Aktywne Wpisy
ricardo +915
#majtczak #wypadek #polska #prawo
Poprzednie znalezisko spadło, także chyba trzeba dodać nowe.
Tak oto wygląda Elżbieta Viroux-Benmansour z kancelarii Viroux & Partners. Domaga się ona w imieniu Majtczaka odszkodowania od mediów, które określały go jako sprawce tragedii. „Implikuje to w przestrzeni publicznej wniosek, jakoby Sebastian Majtczak był odpowiedzialny za przedstawiony w tle spalony samochód w opisywanym wypadku".
1. Nie, nie jest to obrona w sprawie karnej. To Majtczak oskarża media o pisanie o nim jako o sprawcy i domaga się za to $$$
Poprzednie znalezisko spadło, także chyba trzeba dodać nowe.
Tak oto wygląda Elżbieta Viroux-Benmansour z kancelarii Viroux & Partners. Domaga się ona w imieniu Majtczaka odszkodowania od mediów, które określały go jako sprawce tragedii. „Implikuje to w przestrzeni publicznej wniosek, jakoby Sebastian Majtczak był odpowiedzialny za przedstawiony w tle spalony samochód w opisywanym wypadku".
1. Nie, nie jest to obrona w sprawie karnej. To Majtczak oskarża media o pisanie o nim jako o sprawcy i domaga się za to $$$
Kwasny_konfident +294
KUWA!!!! KUWA!!!!!! CO STAM SIĘ DZIEJE!!!!!!
NIE KUPUJCIE ŻELKÓW GUSTO
@ecco ZWARIOWAŁ
CAŁE 5 KG ŻELKÓW DO WYGRANIA AAAAAAAAAAAAAAAAA
NIE KUPUJCIE ŻELKÓW GUSTO
@ecco ZWARIOWAŁ
CAŁE 5 KG ŻELKÓW DO WYGRANIA AAAAAAAAAAAAAAAAA
#polska #litwa #bialorus #ukraina #historia #adammickiewicz #mickiewicz
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@marcelus: Nie wiem jak tam na mapie ale moja żona Litwinka się o nim uczyła, czytała i szkoła ich uczy, że Mickevičius to Litwin.
Dla mnie to Polak.( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z Mickiewiczem jest tak samo jak z Kościuszką.
Kościuszko w jednym ze swoich listów żalił się: „Jaka mizeryja mi przyszła, że ja Litwin a w Koronie służyć
Tu brzydko napiszę ale się d--------ę, w interesie Litwinów bo ich Moskwa przez Bramę Smoleńską lała. Oni mieli od nich straszene problemy, a historycy błędnie sugerują, że od Krzyżaków i dlatego ta Unia (to też ale stanowczo mniej, nie w tym czasie).
A reszta tak, dobry wpis. Lekcje odrobione. xD
@oydamoydam:
@marcelus: Nawet sam Mickiewicz tej nazwy używał na co jest ślad w jego listach.
@wielkidorado
@marcelus
We internatach można doczytać jeszcze że samo określenie litewski znaczyło tyle co polski, a polski tyle co litewski. Niestety w szkołach nie uczą za bardzo o kulturze narodosciowej 1 RP i stąd mamy trochę mentlik w głowie.