Aktywne Wpisy
Sigfried +87
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
KwadratF1 +255
#ukraina #ruskapropaganda #bekazpodludzi #konfederacja #braun
Mniam mniam mniam, ale smaczne unijne obiadki! Tylko skończymy jeść i wracamy do wyzywania EU. Aaaa i jeszcze tylko wypłatę Europejską i już już wyzywamy wstrętną okropną Unię serwującą robaki na obiad. Co? Wyjazd na wakacje do Rosji? Eeeeee, może za rok, teraz nie mogę ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polityka
Mniam mniam mniam, ale smaczne unijne obiadki! Tylko skończymy jeść i wracamy do wyzywania EU. Aaaa i jeszcze tylko wypłatę Europejską i już już wyzywamy wstrętną okropną Unię serwującą robaki na obiad. Co? Wyjazd na wakacje do Rosji? Eeeeee, może za rok, teraz nie mogę ( ͡° ͜ʖ ͡°) #polityka
Coś z tego jest w ogóle cokolwiek warte?
Raschka - Python. Uczenie maszynowe
Hearty - Zaawansowane uczenie maszynowe z językiem Python
McIlwraith - Inteligentna sieć. Algorytmy przyszłości.
Możecie coś innego polecić?
R jest lepszy do wizualizacji
Python lepszy do obliczen
Te 2 jezyki sa najbardziej rozwijane jeżeli chodzi o ML. Java ma sensowna biblioteke d4j ale to tyle. Duzo funkcji i implementacji algorytmow dla pythona i r jest pisane w c/c++ -polecam jezeli uzywasz r i chcesz przyspieszyc dzialanie jakiegos fragmentu (piszesz funkcje wtedy w c++ nie r i on to kompiluje
ja np na ostatniej rozmowie objasnialem dokladnie jak dziala kmeans i kmeans++ randomforest boosting (adaboost gradientboost) lasso ridge regression roznice miedzy regresja logistyczna a drzewem decyzyjnym pca tsne, jak radzic sobie z brakami danych oraz ocene modelu klasyfikacyjnego
No i w 80% przypadkow musisz
Jeszcze raz dziękuję!
Powodzenia w takim razie :)!
Z czego sam się uczyłeś? Studia? Czy może materiały na internecie/w książkach które wymieniłeś?
Te książki do pythona, pod późniejszą analizę danych będą dobre:
Lurtz -
Teoria tej dziedziny jest bardzo szeroka i faktycznie, ciężko bez matematyki ją zrozumieć. Jednak brakuje wysokopoziomowych opracowań. Po pierwsze, ciężko dobrać jest odpowiedni algorytm do zadanego problemu, kiedy już się dojdzie, czego oczekujemy od algorytmu, trzeba dochodzić po nitce do kłębka