Wpis z mikrobloga

Tomasz Komenda zwolniony po 18 latach więzienia, Według prokuratury jest niewinny. (zdjęcie Radio Wrocław)
Stary chłop ze mnie ale łezka w oku się zakręciła.
Teraz odszkodowanie za zniszczenie życia. Grube odszkodowanie. Tak, z pieniędzy podatników bo k** k* łba nie urwie.
18 lat w więzieniu polskim jako zabójca,g--------l i p-----l...Koszmar, którego nie życzę nikomu.
#sadownictwo #polska #wiadomosci
Pshemeck - Tomasz Komenda zwolniony po 18 latach więzienia, Według prokuratury jest n...

źródło: comment_aE6Wtf13ObdypHbk1stIMBH4MH62Oq0B.jpg

Pobierz
  • 272
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Koszmar, którego nie życzę nikomu.

W sumie ludzie, którzy są przekonani o nieomylności sądów, policji i prokuratury, ludzie którzy (gdyby wtedy był wykop) nawoływali do kary śmierci dla niego oraz cieszyliby się gdyby go zabili w więzieniu (a często na wykopie można spptkać takie komentarze), ludzie przeciwni reformie sądownictwa...Tak, zastanowiłbym się czy takim ludziom tego nie życzyć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Smookie Podobno nigdy się nie przyznał do tego. Proponowali mu jakieś korzyści jeśli się przyzna ale odmówił. Chyba w wiadomosciach to było wwywiadzie z nim.
  • Odpowiedz
Tak, z pieniędzy podatników bo k** k* łba nie urwie.

@Pshemeck: trzeba byc ograniczonym zeby takie cos napisac. Uswiadomie cie, ze z rozwojem techniki material dowodowy sie zmienia. Dlatego sa specjalne jednostki rozpatrujace sprawy retrospektywnie. Nie ma metod 100% czulych, zawsze sa wyniki falszywie dodatnie. Z nowymi metodami ich odsetek sie zmniejsza
  • Odpowiedz
@Pomeranian: no widzisz w teorii powinien miec zapewniana ochrone a w praktyce mowi ze byl bity i maltretowany przez wspolwiezniow na co sluzba wiezienna przymykala oko. Tak wiec nie jest im tam tak rozowo jak opisujesz. No chyba ze twierdzisz ze skazany to sobie zmyslil
  • Odpowiedz
@Pshemeck: powinni nakręcić film o nim używając imion i nazwisk oraz prawdziwych zdjęć osób które go przesłuchiwały oraz skazały ( Policjanci, sąd itd) - oczywiście przy okazji niech mu zapłacą grubą kasę za samą opowieść . Nie wyobrażam sobie co zostało chłopakowi w głowie po tym koszmarze..
  • Odpowiedz
@Pshemeck: mi to działa podwójnie na wyobraźnię, bo jak go zamknęli to mniej więcej robiłem maturę.
Kawał życia chłopak stracił.
Dlatego temat kary śmierci jest dla mnie niezbyt oczywisty - sądy się mylą.
  • Odpowiedz
@InspektorDupa: wiem, mimo wszystko uważam, że gość będzie uciekać. W więzieniu na pewno przeorali mu psychikę, nie wiem, czy byłoby go stać na ostracyzm społeczny, bo wbrew pozorom to też ma ogromny wpływ.
  • Odpowiedz
Ale on poszedł do więzienia prawie 20 lat temu, a nie "współcześnie"

@bgb1: 20 lat temu też już pilnowano bezpieczeństwa więźniów na cywilizowanym poziomie, no i zarówno wtedy jak i dzisiaj nikt nie traktuje ruchania 15-latki jak pedofilię.

Jeśli chodzi o przypadek zgwałconego więźnia to nie wiem o czym mówisz, bez szczegółów ciężko cokolwiek powiedzieć. Może go po prostu przecwelili bo był konfidentem, cholera wie.

@Pshemeck: Ale śmiechłem
  • Odpowiedz