Wpis z mikrobloga

Tomasz Komenda zwolniony po 18 latach więzienia, Według prokuratury jest niewinny. (zdjęcie Radio Wrocław)
Stary chłop ze mnie ale łezka w oku się zakręciła.
Teraz odszkodowanie za zniszczenie życia. Grube odszkodowanie. Tak, z pieniędzy podatników bo k** k* łba nie urwie.
18 lat w więzieniu polskim jako zabójca,gwałciciel i pedofil...Koszmar, którego nie życzę nikomu.
#sadownictwo #polska #wiadomosci
źródło: comment_aE6Wtf13ObdypHbk1stIMBH4MH62Oq0B.jpg
  • 272
@Pshemeck: mi to działa podwójnie na wyobraźnię, bo jak go zamknęli to mniej więcej robiłem maturę.
Kawał życia chłopak stracił.
Dlatego temat kary śmierci jest dla mnie niezbyt oczywisty - sądy się mylą.
@InspektorDupa: wiem, mimo wszystko uważam, że gość będzie uciekać. W więzieniu na pewno przeorali mu psychikę, nie wiem, czy byłoby go stać na ostracyzm społeczny, bo wbrew pozorom to też ma ogromny wpływ.
Ale on poszedł do więzienia prawie 20 lat temu, a nie "współcześnie"

@bgb1: 20 lat temu też już pilnowano bezpieczeństwa więźniów na cywilizowanym poziomie, no i zarówno wtedy jak i dzisiaj nikt nie traktuje ruchania 15-latki jak pedofilię.

Jeśli chodzi o przypadek zgwałconego więźnia to nie wiem o czym mówisz, bez szczegółów ciężko cokolwiek powiedzieć. Może go po prostu przecwelili bo był konfidentem, cholera wie.

@Pshemeck: Ale śmiechłem z kalekiego
Powininna jakąś naprawdę światowej sławy Papuga wziąć tę sprawę i poprowadzić gościa tak żeby dostał jak najwięcej. Śmieszne jest to że takich sytuacji jest naprw de dużo, słyszy się tylko o paru :)
To nie żaden gangus, co wykaże, że w tym czasie zarobiłby 20 baniek

@Fuel: nie wiem jaka logika sie kierujesz, straty moralne w postaci utraty mlodosci wyceniasz nisko, a przecietne zarobki kolesia ktory jest uposledzony intelektualnie wysoko- ciekawe.

przeciez dna pokrywa sie z dna Ireneusza, zostal wrobiony i to konkretnie

@shnitzel: z dna komendy tez i kilku tys innych osob na terenie wojewodztwa tez, bo zabezpieczono tylko fragment, ktory mogl
@shnitzel: w tych Miloszycach w ktorych zatrzymano go na podstawie zeznan zyczliwej sasiadki?Jak w takiej malej miejscowosci byl jeden wielokrotny gwalciciel (ireneusz m), to logiczne ze ludzie domyslaja sie ze to on, kazdy by sie fomyslil, ale sugerowanie, ze maja konkretna wiedze, a nie plotkuja na zasadzie "my jestesmy stad wiec doskonale wieny"- trzeba nie znac mieszkancow wiosek xD. Niektorzy w Miloszycach uwazaja tez ze siedzi z wlasnej woli, bo dostal
@Pomeranian te osoby ktore ja zgwałcily maja teraz swoje zycie i swoje rodziny, tak mówią mieszkańcy i mówią ze wola juz tego nie wywlekać bo to nic nie zmieni a jeszcze im się coś stanie
@Pomeranian ja rozumiem strach itd, jednostka może sie bać, ale czy to tak ciężko ruszyc im bylo dupy i razem pójść na policje? Nie rozumiem czegos takiego, udawać ze nic sie nie stalo. Przecież to bestie. To musi byc istna patologia, nawet teraz. Bo ktora normalna kobieta ozenilaby sie z takim zwyrolem. Nie wierze w to ze skoro wszyscy wiedzą to one nagle żyją w niewiedzy i nie znaja swoich mężów
@shnitzel: w takich malych wioskach panuje taki klimat wszechwiedzy- wszyscy wiedza, nikt nie mowi, do kosciolka kazdy chodzi ;) ten ireneusz pewnie byl jednym ze sprawcow, dowody mocno pasuja, tylko pewnie nie wyda kolejnych dwoch