Wpis z mikrobloga

@GratisLPG: instalator? Na Linuksie? Robisz paczki robisz RPM i Deb pod RHEL-owe/Debianowe distra i .tar.gz dla innych. Ewentualnie nowy Flatpak jak @MartinPL wspomniał (ale to trochę zbyt nowe może być jednak).
  • Odpowiedz
@morsik: @MartinPL: @fegwegw: @wytrzzeszcz:

Nie chodzi o typowy instalator, w zresztą powiem o co chodzi.

Być może ktoś z was kojarzy takie aplikacje jak domoticz, była jeszcze jakaś jedna, z której nawet sam swego czasu korzystałem, ale zapomniałem już nazwy. Tworzę swoją własną aplikacje, nazwijmy to webowo - skryptową a jej nazwa brzmi Skryptowy System Zarządzania Siecią. Jest to aplikacja (html + python) która kontroluje
  • Odpowiedz
@GratisLPG: Ty znasz pythona od miesiąca i robisz takie rzeczy??? Zazdraszczam takim ludzom jak Ty. Ja po 2 miesiącach dopiero zaczynam o GUI czytać i tworzyć buttony... Co prawda siadam dopiero wieczorem na te 2 godziny ale i tak czuję, że bycie programistą to nie tylko znajomość kodu ale gigantyczna wyobraźnia. Jak jak coś próbuję napisać to najpierw rysuje taki schemat blokowy.
  • Odpowiedz
Jak jak coś próbuję napisać to najpierw rysuje taki schemat blokowy.

@budyniek: Bo właśnie tak powinno się robić, napisać algorytm co chcesz uzyskać, potem przenosić to na kod.
  • Odpowiedz