Wpis z mikrobloga

Powtórzę to jeszcze raz:
CZAS OCZEKIWANIE W KRAJU NA PRZYJĘCIE DO PRACY JEST TAK DŁUGI ŻE NIM ZOSTANIEMY ZATRUDNIENI TO ZDECHNIEMY Z GŁODU !!!() ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@lubie-sajgonki: Ogólnie się z Tobą zgadzam, ale w mojej branży - IT. Zdaję jednak sobie sprawę, że żyję w bańce i jak próbuję przykładać standardy z mojej branży do innych, to jednak jest ogromna różnica. Nie cały rynek pracy jest jednorodny.

Jestem też w stanie sobie wyobrazić, że skoro np. stawka jest regulowana ustawa (dajmy na to dla nauczycieli) to podawanie wynagrodzenia jest bez sensu. O dodatkach uznaniowych już można
  • Odpowiedz
@korni007: Jeśli w obowiązkach jest codzienne gadanie po angielsku czy też niemiecku, to oferta w innym języku jest właśnie po to, by szanować Twój czas - nie rozumiesz oferty to i tak nie zostaniesz przyjęty - nie wysyłaj CV.
  • Odpowiedz
@jakinickk: A czy coś źle napisałem? :P

Przy zarobkach w IT łatwo stracić kontakt z rzeczywistością - dla wypokowego 15k te 2000 czy 2200 wyglądają tak samo źle :P.
  • Odpowiedz
@WyrobCzekoladopodobny: Kombinujesz cos na sile i nie bardzo ci sie udaje. Polak chce kupić passata mega tanio. Za 2 lata sprzedać tego passata mega drogo. Ten sam Polak pisze na olx absurdalne propozycje sprzedającym (kilka screenów dziennie na wypoku) dla przeciętnego Polaka zawsze jest albo za drogo, albo za mało. Jak juz cos kupił to kupił oczywiście OKAZJE. Dokładnie taki człowiek którego opisałem, czyli 80% społeczeństwa, stwierdzi ze zarabia za
  • Odpowiedz