Wpis z mikrobloga

36 000 000 000 Euro, tyle zostało w niemieckim budżecie w 2017 roku pieniędzy " na plus"
Innymi słowy Niemcy wydali mniej niż zebrali z podatków..

~~~~~~~~~~~~

#ciekawostkizniemiec mój tag o Niemczech

~~~~~~~~~~~~

http://www.t-online.de/finanzen/boerse/news/id_83282148/rekordueberschuss-deutschland-macht-plus-von-36-milliarden.html

#gospodarka #podatki #pieniadze #polityka
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p10trek: no jak będą dalej ich przyjmować to na pewno upadną. Zauważyłem, że na wykopie jest dużo januszy, którzy chcieliby wszystko na raz. Niektóre zmiany potrzebują czasu. Hitler chciał szybkich zmian i widzisz jak skończył.
  • Odpowiedz
@benzdriver: Za oknem pożoga, na horyzoncie muzułmany gwałco kozy i wszystko co się nawinie, co drugi tramwaj wybucha, a w szpitalu używa się srajtasmy zamiast opatrunków. ;-)
  • Odpowiedz
@p10trek: Statystycznie to w Polsce masz większą szansę umrzeć w wypadku samochodowym niż w Niemczech zostać rozjechanym+zabitym przez allahuakbar. Dwukrotnie większą. A jak jakoś przeżyjesz, to dobije cię 160000% ppm w powietrzu. Jak się dowiedziałem od fanatyków jedynej słusznej partii na wykopie - smogu nawiewanego znad Niemiec do Polski. ;)
  • Odpowiedz
@Strahl: To nawet nie jest większa szansa na śmierć w wypadku,tylko sama różnica pomiędzy pomiędzy śmiertelnością w wypadkach, w Polsce i w UE jest większa niż szansa na śmierć w zamachu. Śmiertelność zamachów jest porównywalna z śmiertelnością kosiarek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Dzonzi: Czas leci, a ludzie nadal myślą, że Niemcy nie wiedzą co robią wpuszczając imigrantów... Niemcy potrafią o siebie zadbać jak mało kto.
  • Odpowiedz