@p10trek: To że Niemcy ciężko pracują to nie powód żeby wywalać bez sensu kasę na bandę darmozjadów. Typowe myślenie lewaka... Powinno się tą kasę oddać PŁACĄCYM podatki
@Dzonzi masz rację, możesz ten czas poświęcić na podróż do Niemiec i wytłumaczenie im co robią nie tak, bo ci idioci rządzący jedną z największych potęg na świecie nie sa tego swiadomi.
@gucias: lol... ależ oni doskonale widzą co robią. Holandia czy Szwecja też przecież doskonale wiedzą.
Mi się w głowie nie mieści, że wy myślicie, że oni ich ściągają, żeby mieć pracowników XD Przecież nawet w Niemczech, politycy mają w większości wyższe wykształcenie, więc siłą rzeczy muszą mieć trochę oleju w głowie.
@spokojnie_to_ja: A to dobrze czy źle? Znaczy, że wydają mniej czy ściągają więcej? Bo w sumie nadal: "My nawet nie spełniamy kryterium z Maastricht (60 proc. długu do PKB)” – Reiner Holznagel, prezydent niemieckiej Federacji Podatników
Statystycznie to w Polsce masz większą szansę umrzeć w wypadku samochodowym niż w Niemczech zostać rozjechanym+zabitym przez allahuakbar. Dwukrotnie większą.
@Strahl: Jak to policzyłeś? W 2017 w wypadkach samochodowych zginęło w Polsce około 2800 ludzi. Za to ofiar terrorystycznych zamachów islamskich w 2017 było w Niemczech 0, no można podciągnąć pod to atak nożownika w Hamburgu, który 1 osobę zabił, ale to był bardziej oczekujący na deportację p------y ćpun niż
@Dzonzi: XDDD nie strzep ryja bo widac z daleka, ze wiedze czerpiesz z neta (pewnie jedynego slusznego zrodla) czym sie roznisz od antyszczepionkowcow i wyznawcow plaskiej ziemi? bo wspolne macie jedno- p---------e gupoty XD
@spokojnie_to_ja: I teraz pomyślcie że unia n--------a dotacjami żeby polska miała szansę dostać się na ten poziom i wreszcie na siebie zarobić, a ten pieniądz trafia na polskich urzędasów. Wiecie co dalej.
Innymi słowy Niemcy wydali mniej niż zebrali z podatków..
~~~~~~~~~~~~
#ciekawostkizniemiec mój tag o Niemczech
~~~~~~~~~~~~
http://www.t-online.de/finanzen/boerse/news/id_83282148/rekordueberschuss-deutschland-macht-plus-von-36-milliarden.html
#gospodarka #podatki #pieniadze #polityka
Mi się w głowie nie mieści, że wy myślicie, że oni ich ściągają, żeby mieć pracowników XD
Przecież nawet w Niemczech, politycy mają w większości wyższe wykształcenie, więc siłą rzeczy muszą mieć trochę oleju w głowie.
@spokojnie_to_ja: W Niemczech nie ma żadnego przedsiębiorstwa, które choć w części jest spółką skarbu państwa i zysk z działalności idzie do budżetu?
A to dobrze czy źle?
Znaczy, że wydają mniej czy ściągają więcej?
Bo w sumie nadal:
"My nawet nie spełniamy kryterium z Maastricht (60 proc. długu do PKB)” – Reiner Holznagel, prezydent niemieckiej Federacji Podatników
@Strahl: Jak to policzyłeś? W 2017 w wypadkach samochodowych zginęło w Polsce około 2800 ludzi. Za to ofiar terrorystycznych zamachów islamskich w 2017 było w Niemczech 0, no można podciągnąć pod to atak nożownika w Hamburgu, który 1 osobę zabił, ale to był bardziej oczekujący na deportację p------y ćpun niż
@p10trek: to tylko pokazuje jak silną są gospodarką, muzułmanów przyjmują, ale ordnung w biznesie musi być,
@p10trek: to teraz wyobraź sobie że tyczy się to wszystkiego... Kobiet, związków, żydów, uchodźców itd.
Komentarz usunięty przez autora