Wpis z mikrobloga

36 000 000 000 Euro, tyle zostało w niemieckim budżecie w 2017 roku pieniędzy " na plus"
Innymi słowy Niemcy wydali mniej niż zebrali z podatków..

~~~~~~~~~~~~

#ciekawostkizniemiec mój tag o Niemczech

~~~~~~~~~~~~

http://www.t-online.de/finanzen/boerse/news/id_83282148/rekordueberschuss-deutschland-macht-plus-von-36-milliarden.html

#gospodarka #podatki #pieniadze #polityka
  • 84
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Bo ja spędziłem ostatnie dwa lata życia w Berlinie,

@kanapeczka_z_kanapa: w p-----e chyba byles. jakis niemcow znasz? bo kazdy niemiec ci powie, ze berlin jest specyficznym miastem zupelnie innym niz niemcy. najbardziej lewicowe miasto, nawet bez znajomosci jezyka niem mozesz tam zyc bez problemu
  • Odpowiedz
w p-----e chyba byles. jakis niemcow znasz? bo kazdy niemiec ci powie, ze berlin jest specyficznym miastem zupelnie innym niz niemcy. najbardziej lewicowe miasto, nawet bez znajomosci jezyka niem mozesz tam zyc bez problemu

@su1ik: Co Ty w ogóle bredzisz? Oczywiście, że znam JAKICHŚ Niemców, i to bynajmniej nie tylko z Berlina. Poza tym co to ma do rzeczy, że miasto jest lewicowe? Tam jest właśnie największy odsetek ludzi, którzy
  • Odpowiedz
Innymi słowy Niemcy wydali mniej niż zebrali z podatków..

@spokojnie_to_ja: wez nie pisz bzdur. niemcy wydali wiecej niz zebrali z podatkow. ecb wydrukowal setki miliardow euro, za ktore skupili obligacje niemiec, po czym je umorzyli wraz z odsetkami.
  • Odpowiedz
  • 1
@Jangcy tylko głupia sprawa tak : w Niemczech jest tyle milionów Polaków którzy pracują i płacą podatki wie też z ich pieniędzy były by płacone te reparacje...troche głupio tak
  • Odpowiedz
I praktycznie nic, co czytałem o Niemczech a pochodzi z prawicowych portali nijak się ma do rzeczywistości, która tam jest.

@kanapeczka_z_kanapa: Akurat byłem w Niemczech nie raz. Czarnych od z-------a. Wzrost przestępczości to też wymysł prawicowych portali?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Dzonzi: murzyni okupują głównie okolice Görlitzer Bahnhof sprzedając zielsko (ale są niegroźni). Na Hauptbahnhof, czy Sudkreuzu ich nie widziałem. Natomiast Ostbahnhof okupują bezdomni Polacy, którzy zaczepiają ludzi prosząc o drobne (czasami coś pyskują po polsku jak im się nie da kasy). Nie wiem natomiast o ile wzrosła przestępczość i co było tego przyczyną.
  • Odpowiedz