Aktywne Wpisy

TavarishPiesov +261
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

piotr-draus +17
#raportzpanstwasrodka. I łyso ?
źródło: 1000001201
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: 1000001201
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Czy mógłby ktoś mi pomóc w jednej kwestii która zaprząta mi głowę. Krótko i konkretnie, jakie są szanse na studia informatyczne posiadając jedynie maturę z matematyki rozszerzonej i ang rozszerzonego. Wymogi na ten kierunek są chyba najwyższe i praktycznie zawsze wymagają drugiego fakultetu z przedmiotu ścisłego(informatyka, fizyka). Chciałbym studiować w jakimś większym mieście, a obecnie przejrzane uczelnie jedynie mocno mnie zmieszały z wyjątkiem politechniki warszawskiej gdzie chyba wymagane są trzy matury na 80%+ dlatego z miejsca skreślona. Jakby ktoś mógł podzielić się swoimi doświadczeniami a nie odnośnikami do witryn uczelni i przeglądaniem tabelek od których dostałem oczopląsu. Dla jasności jeszcze, maturę piszę w tym roku a obecne arkusze dają mi około 60%z matematyki i ponad 80% z ang. Jestem nieźle sfiksowany, jedni znajomi mówili że dostanie się na studia to nic problem się utrzymać. Drudzy że bez wysokiego wyniku będzie ciężko o uczelnie inną niż prywatną. Z góry dzięki za odpowiedź.
Komentarz usunięty przez autora
Ale w sumie do matury jeszcze sporo czasu, to możesz spróbować przycisnąć trochę, może akurat wpadnie dobry wynik.