Wpis z mikrobloga

@noitakto: Kłamiąc na na temat chcą coś uzyskać nie powinniśmy pozwalać na jedno ani drugie.
Widzisz że mają pieniądze i chęci by produkować taką propagandę a my co mamy ?
  • Odpowiedz
@LegionPL: poczytaj moją rozmowę z błękitnym orłem. W niej jest moja opinia. Dodam jeszcze, że moim zdaniem to wszystko doprowadzi do takiej eskalacji, że tylko na tym stracimy. Wojujemy już z Niemcami, Rosją, Ukrainą, Izraelem, a teraz zaczniemy jeszcze z USA. Mirku, już jedną wojnę światową przegraliśmy.
  • Odpowiedz
@blekitny_orzel: no nie wszystkich, ale na pewno zabili kulturę i cywilizację. Natomiast to, że Kaczyński (bo to jednak on kreuje politykę w Polsce) robi to, co robi, to w obliczu rosnącej w siłę niemieckiej skrajnej prawicy, może się okazać fatalną zachcianką. Oby Jarosław nie okazał się naszym Neronem.
  • Odpowiedz
@LegionPL: nie byłoby filmu o polisz holokałst, gdyby wcześniej Kaczyński nie próbował majstrować przy historii. Akcja wywołuje reakcję. Choleria wie do czego doprowadzi polityka izolowania Polski. Taka jest moja opinia. Myślę, że zarówno „Stary Żyd”, jak i „Babcia z gazetą polską” dali się nabrać na gierki kilku panów z pierwszych stron gazet.
  • Odpowiedz
@LegionPL: Myślę, że w tej kwestii zgadzam się z tobą. To jest w ogóle ciekawe jak wysoka mogłaby nić porozumienia między nacjonalistami a ludźmi takimi jak ja. Gdyby tylko zluzowali z zamordyzmem różnym...
  • Odpowiedz
@blekitny_orzel: majstrowaniem przy historii jest wszczynanie takiej afery, jaka ma miejsce, robienia zamieszania wokół IPN, pozwalanie Morawieckiemu na tego typu wypowiedzi. To jest majstrowanie. Jakoś wcześniej temat Polaków, holokaustu, naszych win itd., był tematem marginalnym.
  • Odpowiedz