Wpis z mikrobloga

@blekitny_orzel: a ludzie, jak te barany, dają się nabierać na gierki polityków, i czują się, jakby rzeczywiście nasz marionetkowy premier był czymś więcej niż głośniczkiem ludzi, którzy robią sobie gry polityczne.
@blekitny_orzel: no właśnie Kaczyńskiemu o to chodzi, żeby jątrzyć, żeby nas nakrecać, ich nakrecać, i żeby Polskę wyizolować, bo w takiej wyizolowanej Polsce, otoczonej przez wrogów i zdrajców, dużo łatwiej utrzymać władzę, zrzucając winę za wszystkie krzywdy, szkody i niedobory na "NICH", tych obcych, co szkalują, zniesławiają, krzywdzą i poniżają. Naprawdę, że ktoś się daje na to nabierać... Amerykanie podobno nie grzeszą intelektem i są dość dużymi ignorantami jeśli chodzi o
@blekitny_orzel: tak, widziałem, i z zażenowania aż przeszedłem się po pokoju. Mnie chodzi o to, że cała ta afera z Holokaustem zostało sztucznie wzniecona przez Kaczyńskiego, i wszyscy bardzo ochoczo włączyli się w tę gierkę. Problem w tym, że w ten konflikt są wciągani zwykli ludzie (myślę, że takie filmy są inspirowane gdzieś "z góry"). I teraz ta gierka jest wszystkim na rękę - słabnie pozycja Polski w Europie i na
@blekitny_orzel: oczywiście, ze jest nikim, o moim daniem, on sobie zdaje z tego sprawę. On nawet nie ma ambicji międzynarodowych. Natomiast ma na tyle mocy, żeby rękoma i ustami marionetkowych ministrów i premiera narobić nam syfu. Bo ja też jestem nikim, ale jakbym pojechał do Oświęcimia i buldożerem opatrzonym swastyką i polską flagą rozwalił tamtejsze budynki, po czym powiedział, że jestem ministrem spraw zagranicznych, to myślę, że bym narobił niezłego syfu.
@blekitny_orzel: jak ci stary Żyd mówi prosto do kamery „polish holocaust”, to się #!$%@? jak dziki, prawda? Myślę, że oni tak samo się #!$%@?ą jak słyszą „jewish war criminal”. Dorzuć do tego rozdrapywanie starych ran i masz gotowy konflikt. Myślisz, że w sprawie Ukrainy było inaczej? Zbyt wiele nagle histerycznych ruchów wokół polityki historycznej, żebym uwierzył, że to tylko troska o pamięć i godność.