Wpis z mikrobloga

Hej, ma ktoś z mirków szafę PAX? Czy macie ją zamocowaną do ściany? U mnie jest gniazdko przy ścianie i nie chciałbym usuwać :/
#ikea #meble #pax
  • 61
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SiDi: a byłeś może przy składaniu szafy? Najpierw budują zewnętrze, ustawiają ją i dopiero wkładają wnętrze? Czy mogę sobie kupić dużą szafę... ale póki co tylko połowę wypełnić zawartością? A jak zobaczę, co mi się sprawdzi i jakich mi półek najbardziej brakuje, to w łatwy sposób dokupić zawartość drugiej połowy?

Rozumiem, że to tylko część Waszych mebli "ubraniowych"? Czy z Różowym się mieścicie do takiej jednej szafy, jeśli chodzi o
  • Odpowiedz
Oczywiście. To jest Ikea, klocki lego. Jak coś Ci się nie spodoba to po prostu odkręcisz i tyle. Wkręcisz coś innego ;) Nam też zamontował hak na sukienki/koszule dość wysoko, ale jak uznamy, że mogłoby to być niżej to samemu odkręcę i przykręcę niżej. W wielu meblach ikea (tych modyfikowalnych) masz ogromną masę dziureczek, do których możesz przykręcić jakiś element, więc bardzo łatwo to sobie zmodyfikować.

@SiDi: Poczekaj, tutaj nie
  • Odpowiedz
@radekrad: Dokładnie tak jak piszesz. Są dziurki, w które wkręcasz śrubkę lub podstawkę i tyle. Kupić możesz samą obudowę, postawić ją i wtedy zdecydować się nad elementami wyposażenia. I samemu je sobie zamontować. Wystarczy zwykły śrubokręt.
  • Odpowiedz
Udzielam się też na wielu grupach na fb dot. mieszkań i urządzania i szafy Pax są bardzo polecane, tez ze względu na masę różnych bajerów w środku.

@kicioch: a polecisz jakieś grupy? Myślisz, że tam jest więcej informacji niż na Mirko pod tagiem #mieszkanie ?
  • Odpowiedz
@radekrad: Jest tam tyle informacji, że musiałam wyłączyć posty z grupy na tablicy bo nic innego nie widziałam, posty się tam pojawiają co chwilę i w zasadzie na każdy temat - meble, farby, sprzęt, budowlanka, prawo budowlane, problemy z sąsiadem itp.
Z ikea to chyba każdy produkt został obgadany :) Także zanim zapytasz o coś z Ikea to poszukaj lupką na grupie żeby Cię nie zjedli, że było :D
Poniżej
kicioch - @radekrad: Jest tam tyle informacji, że musiałam wyłączyć posty z grupy na ...

źródło: comment_lQ3Tc6HzCAtZmnzGltaGEtSIlniYekym.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Już po montażu szafy. Nie trzeba było ściągać listwy, ani usuwać gniazdka elektrycznego (...)

W płycie pilśniowej, która jest na tyłach zrobili dziurę na wyjście gniazdka, by móc podłączyć oświetlenie i tyle.

@SiDi: Hmm, czyli jak?
- gniazdko zostało, w szafie jest dziura na gniazdko i do tego gniazdka podłączony jest prąd?
- czy też gniazdko zostało za szafą, a dziura jest na kabel w innym miejscu, aby podłączyć szafę
  • Odpowiedz
@SiDi: dzięki za odpowiedź :) A jakbyś miał chwilkę, to zrobiłbyś zdjęcie wnętrza szafy, jak wygląda to miejsce? :) To znaczy w miejscu gniazdka jest wycięta dziura i tam kabel?
  • Odpowiedz
@radekrad: Jest to tak nisko, że dopiero po wysunięciu koszyka widać coś :D Teraz myślimy o łóżku i Ikea też będzie pewnie wchodzić w grę.
  • Odpowiedz
@SiDi: ja się nad łóżkiem waham... bo mają tylko dziecięce, takie na 2 metry długości ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chociaż chyba też się zdecyduję, bo materace 220, mimo że są większe o 10% potrafią kosztować 50% drożej, a jak mam 194 to się jakoś na tych 200 cm zmieszczę
  • Odpowiedz
@SiDi: Jak wrażenia z użytkowania szafy po 10 miesiącach? Przymierzam się do zakupu. Czy Twoja okleina to dąb bejcowany na biało?
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Kuuo2 sprawuje się tak jak na początku ( ͡º ͜ʖ͡º) kolor to chyba dąb jasny, ale nie pamiętam dokładnie. Ostatnio jednak zauważyłem, że przy zamykaniu jednego skrzydła szafy ten system samo domykajacy wydaje dźwięk w stylu trzasniecia.
  • Odpowiedz