Wpis z mikrobloga

Chciałem kupić domene (.pl) i aktualnie jest w kogoś posiadaniu, ale na 99% jej nie przedłuży i moje pytanie jest takie czy jak ona się skończy i przejdzie w 30 dniowy okres kwarantanny to mogę założyć na nią opcje i skorzystać potem z prawa do pierwokupu? Bo przyznam się szczerze że rok temu w 4 sekundy po tych 30 dniach ktoś mi ją sprzątnął (bot zapewne)

#www #domeny #stronywww trochę niby nie w temacie ale jednak #hosting może też bedzie ktoś wiedział z #vps
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bi-tek: Chcę kupić domenę z pierwsza litera swojego imienia i nazwiskiem, ale wszystko zajęte. Pisałem nawet do typa co ją ma, bo chciałem odkupić, ale nie odezwał się, więc czekam...
  • Odpowiedz
  • 1
@dziekuje Też czekam na "moją" domenę. ( ͡ ͜ʖ ͡)

Myślę, że jak będzie chciał przedłużyć to i tak przedłuży, a jak nie będzie miał zamiaru przedłużać, to nawet opcji złożonej nie sprawdzi.
  • Odpowiedz
@sorhu: ma ja gość który ma setki domen, na botach jedzie i ogólnie jest wystawiona bodajże za 1000 zł

@dziekuje: ja mam z imienazwisko.pl oraz nazwisko.pl tak przyszłościowo xD
  • Odpowiedz
@sorhu: właśnie po to chce zastosować opcje ponieważ jest to swojego rodzaju prawo pierwokupu.

@dziekuje:
Tu masz dokładny opis jak to działa

I jest też obrazek który wiele mówi - kwarantanna to w skrócie czas kiedy właściciel aktualny może sobie przypomnieć że nie zapłacił i jeszcze odzyskać domene jednak jest ona wyłączona do czasu opłacenia lub po 30 dniach wraca do puli.
bi-tek - @sorhu: właśnie po to chce zastosować opcje ponieważ jest to swojego rodzaju...

źródło: comment_NGMMC0mZL53DKDSHzz1h13elnUJ7MzNn.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz