#csharp #naukaprogramowania Mireczki, piszę sobie API w asp.net core i jak na razie wszystko trzymałem w pamięci. Teraz jest ten moment, w którym chciałbym podpiąć pod to SQL Lite jednak nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Co nie wpiszę w google to jestem atakowany masą informacji, jakieś Dokery, SQL Servery, Frameworki i nie wiadomo co jeszcze - nie mogę się w tym wszystkim połapać co do czego, jak i gdzie. Stąd moje pytanie - jak najprościej mogę użyć SQL Lite w swoim projekcie? Dodam, że chcę to odpalać wszystko lokalnie.
Mireczki, piszę sobie API w asp.net core i jak na razie wszystko trzymałem w pamięci. Teraz jest ten moment, w którym chciałbym podpiąć pod to SQL Lite jednak nie bardzo wiem jak się za to zabrać. Co nie wpiszę w google to jestem atakowany masą informacji, jakieś Dokery, SQL Servery, Frameworki i nie wiadomo co jeszcze - nie mogę się w tym wszystkim połapać co do czego, jak i gdzie. Stąd moje pytanie - jak najprościej mogę użyć SQL Lite w swoim projekcie? Dodam, że chcę to odpalać wszystko lokalnie.