Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 44
@chanelzeg a od kiedy krytyka postaw Żydów i pokazywanie, że nie są święci, to antysemityzm? To są normalni ludzie, a nie jakieś święte krowy. Nikt nie musi ich lubić. Szczególnie za to, co teraz odwalają. A nie za to, że są innej narodowości/religii
  • Odpowiedz
@Elaviart: Uzyłem generalizacji bo generalnie wszytskie znaleziska, które znalazły się na głównej w ostatnich dniach przedstawiało tylko negatywny obraz Zydów. Abstrachuje od tego, że niemal wszystkie bez źródeł.
  • Odpowiedz
@chanelzeg: ta "generalizacja" sprawiła, że zostałem zaliczony do 100% mentalnych islamistów, bo siłą rzeczy Wykopkiem jestem, choć się w ogóle nie udzielałem w tym temacie i żadnym politycznym.
  • Odpowiedz
@Lisaros: Nigdzie nie napisałem, że 100% Wykopków czy wszyscy Wykopki więc nie wiem czemu się zaliczyłeś do islamistów. Może w myśl przysłowia "uderz w stół...."
  • Odpowiedz
@chanelzeg: zawsze działa ten sam mechanizm. Państwo reaguje na cos i społeczeństwo myśli , że dostaje przyzwolenie na ataki.
Tak jest w Polsce z muzułmanami. Państwo Polskie nie chce muzułmanów w Polsce w efekcie nasiliły się ataki na muzułmanów.
Podobnie było w UK. Po ogłoszeniu Brexit nasiliły się ataki na wszelkie mniejszości w tym kraju
  • Odpowiedz
@ZaplutyKarzelReakcji: Jakie szambo, gdzie Ty widzisz ten antysemityzm? Przeglądnąłem na szybko główną z trzech dni i nie widzę żeby ktokolwiek wrzucił antysemickie znalezisko. no chyba, że pisanie o zbrodniach Żydów jest antysemityzmem Twoim zdaniem to wówczas proponuję udać się do psychiatry - to się leczy.
  • Odpowiedz
@chanelzeg: No i tak samo opisane przez ciebie osobniki generalizują ponieważ bronią swojego państwa przed krwiożerczymi Żydami. Każdy ma swoje uzasadnienie, a efekt jeden - wybijające szambo z głupcami po obu stronach.
  • Odpowiedz