Aktywne Wpisy

Okaz_prawilnosci +231
źródło: 1000063425
Pobierz
Rad-X +23
U was też ludzie w robocie nie potrafią się powstrzymać od jedzenia mięsa w piątek na obiad?
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat
Co trzeba mieć w głowie aby nie być w stanie w ten jeden dzień w tygodniu odpuścić?
#pracbaza #korposwiat

Dopiero po 4k można coś odłożyć. Dla kobiety ta kwotą to 3k, bo zazwyczaj mieszka taniej lub ma oszczedniejsze auto/jest wozona przez chłopa lub ojca.
@AnonimoweMirkoWyznania: zależy czy w mieście czy na wsi, ale 8k to wystarczy raczej pod warunkiem, że masz już jakiś majątek (darmowe mieszkanie?) i nie prowadzisz rozrzutnego trybu życia. Teraz oczywiście w to nie uwierzysz, ale jak już dojdziesz do tego poziomu, to sam to zobaczysz. Złotówka jest słaba, nawet
@AnonimoweMirkoWyznania: apetyt rośnie w miarę jedzenia. Ja zarabiam dużo i o ile mi się wydaje, że wystarczająco to żona twierdzi, że za mało ¯\_(ツ)_/¯
< 2k PLN do ręki
Zaakceptował: kwasnydeszcz}
godne życie w PL to ~7k-8k+
Przed emigracja szczyt moich zarobkow to bylo ~3k na reke (wawa, wyzsze inz, biegly ang). Gdyby nie wsparcie od rodziny to tylko sobie leb ostrzelic.Nie da sie za to nawet mieszkania wynajac, nie mowiac o przezyciu.
Moja rada dla wszytkich mlodych - sierdalaj z tego kraju najwczesniej jak sie da, przy pierwszej nadarzajacej sie okazji.
@Fafnucek: kupuje glownie w biedrze/lidlu najczesciej dyskontowe produkty. 3.8k kcal to troche jednak sporo jedzenia jest.
a np moja siostra która mieszkała we Wrocławiu to z mężem razem zarabiali coś ok 10-13k mając dziecko i mówili że im to na styk starcza( ͡° ʖ̯ ͡°)
gdzie wy znajdujecie takie drogie pokoje?