Wpis z mikrobloga

Siemanko! Poradzcie cos mireczkowi takiemu jak ja co powinno się znaleźć się w mojej kosmetyczce? Mam lekki trądzik i wągry. CO stosować żeby to w jakiś sposób ograniczyć? Pytanie do #rozowepaski i #niebieskiepaski
#kosmetyki
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
na pewno nie spirytus. myj twarz płynem do higieny intymnej, serio xd wycieraj ja chusteczkami/ręcznikami kuchennymi, później na to tonik i krem nawilżający np Cetaphil. i tyle starczy. nie warto wydziwiać
  • Odpowiedz
@scraapy @ruszcz nie trzeba od razu do higieny intymnej - zresztą jeden drugiemu nierówny (widziałam takie z fajnym składem i rypacze slsowe) możesz kupić żel z firmy vianek lub biolaven - są łagodne i wydajne do tego tonik i lekki krem np nacomi ma fajną serię men lub natura syberica for men. Raz w tygodniu maska z glinki lub błota z morza martwego (ktoś tu polecał z siarką na problemy
  • Odpowiedz
@scraapy: polecam to samo co zdzich. A jak chcesz cos silniejszego to serum bielandy z 10% kwasu migdalowego i laktobionowego. Dobry jest tez krem vianek normalizujacy na noc. Do mycia polecam sylveco tymiankowy. No i zawsze warto zwrocic uwage na diete (nabial, przyprawy, maka pszenna, slodycze).
  • Odpowiedz
@scraapy np. jak coś Ci się już zrobi to nie duś tylko posmaruj czymś - ja stosuję czysty tlenek cynku (nie lubię maści cynkowej bo jest za ciężka) albo możesz kupić olejek z drzewa herbacianego i go patyczkiem do uszu dawać punktowo na zmianę - ale uważaj, bo jest mocny. Jak chcesz dać ten olejek na całą twarz to trzeba go rozcieńczyć - można dodać kapkę do żelu do twarzy lub
  • Odpowiedz
@Pomeranian skąd Ci się to wzięło w tym wątku :D l-cysteina powinna pomóc bo pogrubia włos. Moje latają tylko jak suszę suszarką - są generalnie niesforne, ale nie jakoś mocno. Pomaga mycie kallosem color albo nakładanie babuszki agafii po myciu, ale skraca świeżość. Tak samo po myciu ziołami indyjskimi lub mąką żytnią nie latają. Wiem też, że dziewczyny używają mikro ilości oleju (oliwa, z pestek malin) - trzeba rozsmarować dokładnie w
  • Odpowiedz
@scraapy o powiem Ci, że ja teraz zmieniłam dietę na próbę i jem więcej nabiału (wcześniej prawie 0) i też się martwię, że coś się zacznie robić. Zawsze możesz przetestować - odstawić nabiał na rzecz białka roślinnego (w suplach) np. na grochowe
  • Odpowiedz