Wpis z mikrobloga

@wypokowicz: @Akira: podejrzewam, że tak. Zważywszy, że cena na pewno wysoka nie jest. Kiedyś zapłaciłem kilka stów za kurs CCNA u mnie w mieście. Ogólnie fajnie popracować na nowym sprzęcie i przede wszystkim mieć fizyczny dostęp do niego. Jednakże te zagadnienia, które są tam opisane, miałem także na moim kursie (i to był tylko pierwszy moduł z czterech). Jeżeli planujesz rozwijać się w tym kierunku, to na początek
  • Odpowiedz
@Akira: @Showroute_pl:

Kurs jest przygotowany w języku polskim, ale większość terminów oraz pojęć jest dostępna w języku angielskim, co pomaga w zdaniu egzaminu oraz rozumieniu dokumentacji technicznej. Kilkadziesiąt laboratoriów oraz liczne pytania sprawdzające urozmaicają naukę.

Zgadzam się z Tobą, że bez chociaż średniej znajomości angielskiego jest ciężko, jednakże dyskwalifikowanie jakiegoś kursu, tylko dlatego, że jest w naszym ojczystym języku jest według mnie trochę niepoważne.
  • Odpowiedz
@toporow17: Napisałem to z własnego doświadczenia. Mam książki w języku polskim na temat sieci i tego nie da się czytać. Tłumacze przekładają wszystko, możesz spotkać takie perełki jak trasownik, kapsułkowanie, de-kapsułkowanie, wielo-protkołowe przełączanie etykiet.
Tak jak napisał @fudzi , taki kurs nie przygotuje do egzaminu. Najlepiej się uczyć ze sprawdzonych materiałów od Cisco Press. Na allegro lub ccie.pl można dostać po okazyjnych cenach.
  • Odpowiedz
  • 0
@Akira pytam bo zastanawiałem się czy do powtórki się nada tzn oprócz angielskiej książki w wersji fizycznej bym sobie sluchal podczas pracy na słuchawkach.
No nic kupiłem Ultimate CCNA prep labs z udemy i musi wystarczyć razem z 31 days before CCNA exam
  • Odpowiedz