Wpis z mikrobloga

Znacie te różowe, nie?

Były sapioseksualne zanim to było modne
Zbyt duże okulary (tzw. problem glasses)
Guwnokierunek na UW
(dwa powyższe uważają jednocześnie za główne atrybuty osoby inteligentnej)
Hłasko, Żulczyk, Bukowski i inne #!$%@? (u mniej ambitnych "Pokolenie Ikea")
Naburmuszona mina
Taco Hemingway
Na FB lajkują "Nie czytasz? Nie idę z Tobą do łóżka" i Volantification
W profilu na FB/tinderze/innym portalu coś w stylu pic rel

...a pochodna drugiego rzędu to je #!$%@? przerasta xD

#rozowepaski #logikarozowychpaskow #podrywajzwykopem #tinder #badoo #byloaledobre
Pobierz
źródło: comment_485BpyagUZgTECMA76CD9mRzkVqO0nG4.jpg
  • 132
Społeczeństwu wcale nie będzie lepiej jeśli będzie się kształcić ludzi tylko w kierunkach technicznych.

@nacpanazielonka: Z drugiej strony, jakby nie było tych bucy to nie byłoby ajfona na którym można by wpisywać różne bzdury na tindera. Nie byłoby tindera, nie byłoby internetu, radia, elektryczności... Natomiast gdyby nie było takich polonistów to nie byłoby zbiorów prac magisterskich w których autor przez 65 stron masturbuje się myślą o Mickiewiczu. ( ͡°(
Uważam, że bibliotekoznawstwo czy kulturoznawstwo nie są nikomu potrzebne dlatego, że są to gównostudia. Pieniądze przeznaczone na te studia powinni dać na uczelnie medyczne, które wymagają większej liczby studentów, bo lekarzy jest w Polsce za mało. Więcej bym miała dobrego ze świetnych lekarzy (zwłaszcza, że mam schorowanych ludzi w rodzinie i sama borykam się z chorobą) niż z analizy tekstów Adama Mickiewicza. Tak trudno zrozumieć mój zamysł?

takie studia powinny być odpłatne
@Siaa: Gdyby nie bibliotekoznawstwo to Twoi studenci z polibud nie mieliby skąd wypożyczać swoich książek. Gdyby nie kulturoznawstwo to do tej pory byśmy trzymali ludzi z Afryki jako eksponaty w zoo. Wiesz, że pieniądze przeznaczone na te kierunki są znikome w porównaniu do tych, które idą na uczelnie medyczne? Problem medycyny w Polsce jest zgoła inny. Tutaj kłaniają się wieloletnie zaniedbania oraz bieda kraju. Gdyby Polska była bogatsza to i więcej
@Gaston_Godin Podejrzewam że kuców nie widać na ekranie, ale ktoś obsługiwał sprzęt i ten film składał lub robił jakieś inne efekty. Dorabiasz niepotrzebnie teraz ideologię. Mam wymieniać sprzęty których używasz dzięki ścisłowcom?

Dorabianie dodatkowych słów do mojego zdania na temat moich obserwacji i opinii, że powinni ograniczyć kierunki humanistyczne w stosunku do np. medycyny.... XD Pozdro xD
@50HerbatGreya ZGADZAM SIĘ. Niech płacą za studia ci, którzy chcą po nich wyemigrować. Czyli jak lekarz skończy studia w Polsce i zostaje minimum X lat to nie płaci, ale jeśli od razu po studiach robi wyjazd to sorry, ale podatnicy oczekujący opieki zdrowotnej nie powinni mu płacić za studia.
@PoProstuOna: O co Ci w zasadzie chodzi? Chyba sama nie wiesz xD

Uważam, że osoby, które kończą medycynę w czołówce swojego rocznika albo zdobywają różne wyróżnienia w dziedzinie, którą się zajmują (czy to ścisłej czy humanistycznej), reprezentują wysoki poziom intelektualny. Możesz oczywiście uważać inaczej, ciekawy jestem jak Ty to definiujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na mirko też jest zresztą sporo inteligentnych ludzi. Widać to chociażby po wypowiedziach
@Saganis Mówię o stosunku procentowym. Więcej powinno by być medycyny, nauk ścisłych. Mówię, że humanistów jest za dużo, rynek jest przesycony. Mówię, że nauka czegoś co potrafi zrobić kilkadziesiąt procent społeczeństwa jest bez sensu.

Ja, ja i ja? Myślę o ludziach, którzy potrzebują pomocy medycznej, bo walczą z rakiem a leku nie ma. Myślę o ludziach, którym nogę zmiażdżyło i chcieliby znowu czuć i chodzić tak jak kiedyś. Myślę o chorobach genetycznych,
@Gaston_Godin Czytam dużo, głównie publikacji naukowych. Tam ważny jest mechanizm, przekaz i przewidywania a nie piękne słownictwo. Piękne słownictwo nic nie daje jeśli pisze się o pustych rzeczach bez pokrycia.

Rozumiem, że są zależności, ale cały czas wypowiadam się pod kątem procentowym. Za dużo humanistów, za mało ścisłowców.
@Siaa: A z jakiej racji powinno być więcej? Bo Ty tak uważasz?

Mówię, że humanistów jest za dużo, rynek jest przesycony

Masz jakiekolwiek badania na ten temat czy po prostu tak sobie piszesz, by poprzeć swoje niczym nie udowodnione tezy?

Mówię, że nauka czegoś co potrafi zrobić kilkadziesiąt procent społeczeństwa jest bez sensu

Wszyscy tacy zdolni w dziedzinach humanistycznych? O, to ciekawe. A jak mój znajomy potrzebował tłumaczeń dziesiątek ważnych dokumentów