Wpis z mikrobloga

@Kristof7 to OLED. Ja żadnego łapania kolorów nie zauważyłem, natomiast gdy się włącza to jest lekko widoczne blysniecie w górnej części ekranu, głównie blisko środka, możliwe że od upadku :/ no ale to nie przeszkadza. Jedyny minus wyświetlacza to imo wciąż zbyt duża jasność gdy jest ona ustawiona na minimum.
@vind: czy przy automatycznym ściemnianiu ekranu też przyciemnia Ci się tak wyraźnie skokowo? Rozjaśnia się normalnie, płynnie, a ściemniając mocno klatkuje. Jak się przesuwa paskiem jasności to też można zaobserwować. Przesiadłem się z iP6 i tam tego nie odczuwałem więc nie wiem czy tak powinno być, czy to wada bo w sumie powoduje, że nie da się korzystać z automatycznego przyciemniania.
@kakkerlak u mnie cały czas płynnie. Natomiast na starym telefonie, Galaxy s6 żadnej płynności nie było, na automacie po prostu przeskakiwało na inną jasność. To dopiero było wkurzające. Tak samo z żyroskopem, na v30 reakcja na przekrecenie telefonu jest szybka, na s6 automatyczne obracanie miałem wyłączone bo było to wyraźnie wolniejsze.
@MatPL1122:
@perpetz: mając konto w ING można sobie aktywować kartę MasterCard w telefonie, mając normalną Visę w plastiku. Wydatki z kart się sumują do zniesienia opłaty za kartę podstawową, a sam MasterCard jest darmowy chyba do 28 grudnia 2018., było info w wiadomości w systemie banku kilka dni temu, ale tylko mi mignęło dzisiaj i nie czytałem dokładnie.
Jedynym codziennym minusem karty w telefonie jest to, że czasem nie zadziała,
@effzet: nie bój się androida. System pisany na masę urządzeń więc zawsze znajdzie się jakieś które będzie miało problemu. Z iOSem jest łatwiej to ogarnąć bo system jednego producenta.
Przekonanie o awaryjności andorida pochodzi od masy ludzi mających najtańsze telefony z tym systemem. Z flagowcami czy droższymi modelami jest ok bo tu producenci się pilnują.
@effzet: też niedawno odszedłem z playa z którym byłem od czasów testów sieci, oraz z ios na androida. Całkiem spoko jest. Brakuje mi tylko otrzymywania/wysyłania smsów na komputerze.
@vind: O widzisz, a ja w v30 którym posługiwałem się przez kilka dni (około 2 tygodnie) miałem wyraźne przebicia np niebieskiego na biały w aplikacji facebooka. O ile przy patrzeniu wprost na ekran było ok tak pod kątem zaczynały się cyrki. W przeglądarce patrząc pod skosem (najbardziej z lewego rogu) ekran wyraźnie różowiał.

@sebool12: Play nie posiada własnych anten. Orange wypowiedziało im umowę na dzierżawę i robi się krucho. Zobacz realne pokrycie sieci i radzę poczytać a nie sugerować się reklamą z TVN