Wpis z mikrobloga

@brylek heh, też o nim myślałem xD widzę gusta podobne. Oneplus 5 jak wyszło to byłem o jedno kliknięcie od zakupu, wszystko uzupełnione , ale się rozmyślałem i wziąłem G6. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@brylek ich plusem na pewno będzie trzymanie ceny bo jest ich zwyczajnie mało. Nie kupiłem bo naogladalem się recenzji i wyszło że kiepski aparat. Ale zawsze mnie oneplus męczył więc prędzej czy później kupię ( ͡° ͜ʖ ͡°) często zmieniam telefony i jak na mnie pół roku z G6 to długo ( ͡º ͜ʖ͡º) OP 6 podobno w czerwcu z 845 na pokładzie
@kubakabana: ja też zmieniam zwykle po pół roku, max. roku. Nie bałeś się spadku ceny G6? Ja z G6 na pewno do jesieni zostanę więc spoko. Wziąłem ją na raty, więc chcę podpłacić ile się da i dopiero sprzedawać ewentualnie.
@effzet sorry że tak wypytuje, chciałbym dowiedzieć się jak najkorzystniej wziąć go w abo ( ͡º ͜ʖ͡º) czyli kupowałeś w punkcie stacjonarnym ? Czy przez telefon wynegocjowales?
@wonzki ogólnie to mam bez limitu + 20gb, przez 3 miesiące sama rata za urządzenie, potem 155 + smart care za 9zl. Jak nie przenosisz numeru, to bardziej oplaca się wziąć orange love. Za 147zl bodajże, dostajesz łącznie 255gb internetu. 105gb do wykorzystania na telefonie i 150 na drugiej simce jako internet domowy. Tej drugiej oczywiście nie musisz używać. No i każda dodatkowa usługa (internet, tv) to 20zł rabatu na abo.
@wonzki XD dzwoni do mnie przed chwilą babka (moja była sąsiadka) z tego salonu i pyta mnie "effzet jak Ty placiles te 100zl za telefon? Kartą czy gotowka? Bo raportuje wlasnie Twoja umowe i nie widze platnosci..."
Okazuje się, że Pan kierownik z którym podpisywalem umowę chyba coś #!$%@?ł XD póki co powiedziała, że chyba to sobie wezmą w koszta, ale zobaczymy czy nie każą mi jednak zapłacić XD
@effzet po prostu nie zarobią :D dobra to widzę że będzie trzeba kupić simke zarejestrować i przenieść żeby te 3 miesiące abo darmo były :D
@wonzki no nawet po dwóch ( ͡º ͜ʖ͡º) ogólnie to jestem bardzo zadowolony i ubolewam, że będę musiał wrócić do iphone na jakiś czas - chcę go jednak wysłać na gwarancję ze względu na screen banding. Nie do końca ogarniam system powiadomień, no i aparat pozostawia trochę do życzenia jednak. Dość wolny autofocus, podgląd liveview kiepskiej jakości. Poza tym nie mam raczej żadnych ale. To była dobra
@effzet wiem ze po iphonie ciezko jest sie przestawic na inny aparat xD w sumie to sprzedalem tego samego iphona co Ty pol roku temu i kupilem xiaomi mi5x i uwierz tam to jest dopiero sajgon :D ja tez jestem bardzo zadowolony :)
@effzet uwazaj bo ja dwa lata temu mialem podobna sytuacje z lg v10 mojej rozowej tez sie spodobal jak potlukla swojego 6sa pozniej miala z 3 miesiace v10tke ale i tak nie wytrzymala dlugo i kupilismy jej 7 plusa

@effzet mnie iphone wyruchal jak mialem awarie laptopa na wakacjach i musialem o 3 w nocy zgrywac filmiki z gopro na niego ( bo mialem na nim ponad 50gb wolnego miejsca)

Filmiki sie zgraly ale co z tego jak wyciac sie z niego juz nie dalo :)