Wpis z mikrobloga

Background: https://www.wykop.pl/wpis/27366349/mirki-sympatyzujace-z-premierleague-mam-propozycje/
Teaser: https://www.wykop.pl/wpis/27508153/mirki-w-nawiazaniu-do-wpisu-sprzed-tygodnia-to-dzi/
Poprzednie odcinki: Ragnarokk Abaddon84 parachutes footix mq1
Vojtazzz redheart freekid Moty

Dziękuje za nominację Panie @Moty, bo oglądam wszystkie odcinki English Breakfast Extra i zawsze się zastanawiałem jakby wyglądała moja najlepsza czwórka ( no i dzisiaj musiałem w końcu dokonać tego wyboru xd ). Może na początku powiem, że piłką tak na poważnie interesuję się od 2002 r. więc w mojej czwórce nie będzie Cantony, Schmeichel'a czy Shearer'a. Kibicuje również Manchesterowi United (co aktualnie nie daje dużej satysfakcji xd) więc niestety musiałem wybrać rozumem a nie sercem, bo czwórkę z United bez problemu bym znalazł :D

Bramkarz : Petr Cech

Tutaj raczej nie miałem problemu, mogłem wybrać również kogoś z United czyli Van der Saar'a z którym United zdobywało 3 razy mistrza kraju z rzędu lub aktualnie najlepszego bramkarza na świece czyli Davida De Gea. Lecz dla mnie najlepszym bramkarzem był/jest Petr Cech. Zawsze szanowałem go za klasę na boisko jak poza nim, jest to raczej spokojny facet który zawsze wykonuje swoją robotę. Bardzo żałuję, że przegrał rywalizację z Courtois i musiał szukać nowego miejsca pracy u rywali bo zawsze chciałem żeby zakończył swoją karierę na Stamford Bridge. Aktualnie gra trochę poniżej oczekiwań ale dla mnie zawsze będzie największym kozakiem, zwłaszcza za ten powrót do gry po ciężkim faulu Hunt'a

Obrońca: Rio Ferdinand

Tutaj już poszedłem za głosem serca i wybrałem mojego ulubionego obrońce czyli Rio. Zawsze kojarzył mi się z wielką walką na boisku, grał bardzo agresywnie ale nigdy nie dostał czerwonej kartki. Był jednym z najszybszych środkowych obrońców, nie odpuszczał żadnej sytuacji. Wraz z Vidicem tworzył jeden z najlepszych środków obrony ostatnich lat. Chyba najbardziej pamiętam jego reakcje po bramce w derbach z City na 3-2 gdzie podbiegł do sektora gości i dostał chyba z monety i potem latał cały zakrwawiony xd Dodatkowo lubię posłuchać go jako eksperta oraz polecam jego blogi na Youtube xd

Pomocnik : Frank Lampard

Tutaj już miałem pierwszy problem, bo nie mogłem się zdecydować czy wybrać rudzielca z United czy Franka z Londynu. Padł głos na Lamparda, który dla mnie był jednym z najbardziej inteligentnych graczy w lidzę, główny twórca sukcesu Chelsea w lidze. Praktycznie w każdym sezonie zdobywał +10 bramek a w szczególności pamiętam go z sezonu 2009/2010 gdzie wraz razem z Drogbą kompletnie zdominowali ligę i przerwali passę United. Nie pamiętam Lamparda z jakiś wybryków na boisku, zawsze szanowany przez wszystkich kibiców. Kolejny piłkarz który mógł zakończyć karierę w Londynie ale chyba został za bardzo brutalnie potraktowany. Pomimo tego wrócił do Londynu wraz z City i po strzelonej bramce nie zamierzał celebrować. Szacun Frank !

Napastnik: Thierry Henry

Najtrudniejszy dla mnie wybór, bo jako fan United na słowo Premiere League mam w głowię bramkę Rooneya w derbach City z klasycznym ,,O MATKO BOSKA CO ZA BRAMKA". Lecz do Rooneya straciłem trochę szacunku przez te jego wszystkie afery oraz próby odejścia z klubu więc wybieram Francuza. Pierwsze co to mistrzowski sezon Arsenalu i korona króla strzelców. Po drugie i najważniejsze, po prostu magik. Nie pamiętam napastnika który poruszałby się z taką gracją i lekkością na boisko jak Henry. Zawsze sprawiało mi przyjemność oglądanie jego gry, super kontrola piłki i mega przyspieszenie ( nawet w ostatnich latach gry ) Jako fan United najbardziej pamiętam bramkę na 2-1 w ostatniej minucie i jego cudowną celebrację z Adebayorem gol. Dodatkowo bardzo fajny powrót na Emirates i bramka już w pierwszym meczu :)

Nominuję kolegę @Theos :)

#parszywaczworka #premierleague
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach