Wpis z mikrobloga

Mirki takie pytanie mam. Jak zainstaluję #linux u swojego różowego (lap) na jednej partycji co był Win$ a drugiej partycji jej kolekcja zdjęć/filmów z wesel itp. to straci co było na drugiej partycji? Bo nie wiem czy chcę spędzać święta w gipsie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kollo: Jak masz kilka partycji, to musisz wybrać dla nich punkty montowania: /, /home, /var itp. Nie wiem, gdzie dokładnie będziesz chciał zamontować partycję ze zdjęciami/filmami, ale nie montuj jej pod / - wtedy instalator może ją wyczyścić przed wgraniem systemu. Na / najprawdopodobniej będziesz chciał ustawić obecną partycję systemową (albo jakąś którą utworzysz na jej miejscu).
  • Odpowiedz
@Melcma: Tego jest z 120gb jak nie więcej (filmy z wesel w wersji HD po kilka godzin). Nie mam na co tego backupa zrobić.
@fizyk20: Poczytam przed i sprawdzę. Jak nie odpiszę po 20:00 to znaczy, że sformatowałem wszystko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Melcma: Żyję, nawet modem z usb podłączyłem. Tylko męczę się z jedną rzeczą. Czasami udostępnia neta z telefonu na lapka no i... nie widać go w wifi menadżerże ( ͡° ʖ̯ ͡°) (tel na andku).
  • Odpowiedz