Wpis z mikrobloga

Algorytmy Allegro (i chyba nie tylko) są bardziej ułomnie niż ja na kacu.
Przeglądam opony, kupuje wybrany model - co proponuje mi Allegro? No tak, opony, kup se pan jeszcze wincyj ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kupiłem ostatnio laptopa - co proponuje mi Allegro? No tak, tę samą aukcję z laptopem - logiczne.

Czy nie wystarczyłoby zaproponować wtedy np. nowej torby, akcesoriów? Idąc tym tropem: jeśli kupuję telefon, to znając jego model, można zaproponować case czy folie - taki tam improvement.

#allegro #przemyslenia #dziendobry @allegro_pl
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@badyloo algorytm niedokładnie śledzi ścieżkę i nie widzi momentu zakupu - jesteś jak każdy użytkownik szukający czegoś na alledrogo. Łapie Cię remarketing. Wyczyść ciastka - przestanie.
  • Odpowiedz
@badyloo to jest tzw remarketing, aczkolwiek po dokonaniu zakupu powinno przestać wyświetlać Ci reklamę - ktoś tu z----ł robotę albo mają dane, które pozwalają stwierdzić że takie rozwiązanie przynosi większe zyski
  • Odpowiedz
@badyloo: To samo Booking.com. Rezerwujesz pobyt w Sosnowcu, wyjeżdżasz, spędzasz upojną noc i wracasz a booking jeszcze dwa tygodnie napirdala PANIE TRINITRON CENY W SOSNOWCU SPADŁY NA RYJ, REZERWUJ TERAZ HOTEL NA JUTRO!!!!111.
  • Odpowiedz