Wpis z mikrobloga

• 111
Strasznie denerwują mnie kierowcy którzy widząc że z naprzeciwka nadjeżdża pojazd który wyprzedza, zamiast ułatwić mu ten manewr to zaczynają trąbić, migać światłami drogowymi, tak jakby ich ktoś nie widział, dla mnie w takiej sytuacji nie jest problemem zwolnić ułatwiając mu zakończenie manewru, czy nawet zjechać na pobocze jeśli to możliwe, ale jak widać w polsce jak w lesie nic sie nie zmienia.
#motoryzacja #polskiedrogi #samochody #prawojazdy #gorzkiezale #oswiadczeniev
Gostas - Strasznie denerwują mnie kierowcy którzy widząc że z naprzeciwka nadjeżdża p...

źródło: comment_aaDarrSyad2WXhoD5LVEitZc0p0T55FD.jpg

Pobierz
  • 101
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 3
@Gostas
1. Przy którymś razie twojej irracjonalnej empati złapiesz pobocze.
2. Skasujesz auto lub zostaniesz kaleką.
3. Kierowca z uwagi na jego spryt nawet nic nie zauważy.
4. W szpitalu bedziesz żałować że nie czytałeś rad ogarnietych ludzi z wykopu.
  • Odpowiedz
@Gostas: jeśli musisz komuś ułatwić manewr, to znaczy, że ten kierowca dopuszcza się wymuszenia, czyli jest idiotą. Bo wyprzedzanie to nie jest manewr który można zrobić przez pomyłkę
  • Odpowiedz
@Gostas: przecież napisałeś, że denerwują cię kierowcy którzy są ofiarami takiego wymuszenia. Z jakiego powodu? Bo mnie bardziej denerwują debile którzy wyprzedzają nie mając ku temu warunków
  • Odpowiedz
zamiast ułatwić mu ten manewr to zaczynają trąbić, migać światłami drogowymi, tak jakby ich ktoś nie widział, dla mnie w takiej sytuacji nie jest problemem zwolnić ułatwiając mu zakończenie manewru, czy nawet zjechać na pobocze jeśli to możliwe, ale jak widać w polsce jak w lesie nic sie nie zmienia.

@Gostas: jak się nie ma 200% pewności, że się zdąży wyprzedzić to się nie wyprzedza, proste. A jak się widzi,
  • Odpowiedz
@Gostas: Ogólnie mógłbym się zgodzić i dać plusa, ale po ostatnim zdaniu "...ale jak widać w polsce jak w lesie nic sie nie zmienia.", które brzmi jak typowego gościa co wrócił ze zmywaka z wielkiego zachodu, to mam ochotę dać minusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Gostas: kiedyś musiałem ostro hamować jak idiota wyprzedzał tira tylko po to, żeby się zmieścił. Droga gdzieś na pomorzu, wąsko i nawet linii nie było, pobocza jakieś 40cm i od razu rów a za nim, a jakże, drzewa co 5m... Chyba tylko, żeby najpierw na dach obróciło a później dopiero drzewo xD Tak czy inaczej, za mną facet nie wyhamował, z-----ł mi w tył, sam też dostał w tył od
  • Odpowiedz
  • 0
@Gostas następnym razem zjedz do rowu i zajeb w przydrożne drzewo, żaden problem, trzeba być uprzejmym :) z fartem kolego
  • Odpowiedz