Wpis z mikrobloga

@Kliko: weź nie ośmieszaj się, zszedłeś na psy, najpierw bikasz zło, potem bikasz objawienie a teraz kryptofiat. Musisz być autystykiem. Kiedyś cie podziwiałem za wiedzę a teraz nawet strach czytać co napiszesz. Jesteś zagrożeniem nie dla bitcoina ale dla samego siebie, zawsze podejmujesz najgorsze decyzje z możliwych.
  • Odpowiedz
@pawlo74:
O ile mi wiadomo sieć była zapchana 2 razy, raz przez jakieś duże ICO i drugi raz teraz (i tylko w pierwszym przypadku wymagane były astronomiczne opłaty przez parę godzin). Dlaczego więc co tydzień?
  • Odpowiedz
Dlaczego więc co tydzień?

@Kliko: cóż za pytanie, nie co tydzień a niedługo codziennie z prostego powodu. Wszystko ma na tym chodzić, cały internet, ICO, kotki to dopiero początek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kliko: policz ile rynek będzie musiał przyjąć na bary kiedy cena ETHF wzrośnie np. do $1K jaka jest podaż tego? O czym my tu rozmawiamy? To jakaś zgraja dzieciaków ale dobrze bo działają jako królik doświadczalny dla bitcoina dzięki temu wiemy czego nie należy robić.
  • Odpowiedz
@pawlo74:

To jakaś zgraja dzieciaków

XDD
Core przy developerach Ethereum Foundation i Ethereum Alliance to studenckie kółko informatyczne. Co oni zrobili po tym, jak odszedł Satoshi? Usunęli kilka opcji, załatali kilka bugów, dodali RBF i Segwita. Coś pominąłem? Aa, tak. Shitposting na twitterze ( ͡°( ͡° ͜
  • Odpowiedz
Ethereum Foundation i Ethereum Alliance

@Kliko: człowieku to jest jak rząd, zcentralizowane, dla mnie ETHF nie ma dlatego żadnej wartości nigdy nie dałbym za to złamanego grosza bo to tak jak zbeszczeszczenie wszystkich idei bitcoina oczywiście na temat tego ile zrobił Core nie mam zamiaru rozmawiać bo jasnym jest dla mnie, że kompletnie nie wiesz o czym mówisz. Rozmawiam o samych fundamentach o kodzie.

po wejściu PoS

@Kliko:
  • Odpowiedz
@pawlo74:

człowieku to jest jak rząd, zcentralizowane

Bo Core jest niby zdecentralizowane? kek
Tak działają krypto z otwartym kodem - nie podoba się, to forkuj. W sumie nie wiem, czego oczekujesz - że każdy user będzie developerem? Albo że będzie więcej niż 1 zespół developerów pracujący nad kryptowalutą? To Bitcoin
  • Odpowiedz
W sumie nie wiem, czego oczekujesz - że każdy user będzie developerem?

@Kliko: nie deweloperem ale żeby mógł decydować o losach sieci czyli swoim majątku, ja mam w------e na Core, w------e na górników, Jihadów i resztę jeżeli mi nie spodoba się kod to go nie zainstaluję, każdy użytkownik powinien uczestniczyć w życiu systemu i mieć swój głos, to jest prawdziwa decentralizacja. Dopóki mam swój pełny węzeł dopóty ja decyduję, ja nie
  • Odpowiedz
nie deweloperem ale żeby mógł decydować o losach sieci

@pawlo74:
No dobrze, a więc taka hipotetyczna sytuacja. Core chce wprowadzić jakąś zmianę. Może wprowadzić na chama i liczyć, że większość ją zaakceptuje, ale jak wiemy Core nie lubi hardforków, więc musi jakość zmierzyć poparcie. Głosowanie full nodami? Zaraz ktoś n-----e tysiąc nodów na amazonie. Ankiety na twitterze? Multikonta. Satoshi dał władzę minerom, bo nie znalazł lepszego sposobu, ale może ty
  • Odpowiedz
No dobrze, a więc taka hipotetyczna sytuacja. Core chce wprowadzić jakąś zmianę. Może wprowadzić na chama i liczyć, że większość ją zaakceptuje, ale jak wiemy Core nie lubi hardforków, więc musi jakość zmierzyć poparcie. Głosowanie full nodami? Zaraz ktoś n-----e tysiąc nodów na amazonie. Ankiety na twitterze?

@Kliko: i dlatego tak bardzo zależy mi aby blockchain był jak najmniejszy aby każdego było stać na pełny węzeł. W tej chwili Core
  • Odpowiedz