Wpis z mikrobloga

@bywaj: przecież cały świat to jest jedna wielka manipulacja cenami akcji, co dzieciak winny że głupki uwierzyły w jego paplaninę bez jakiegokolwiek sprawdzenia sytuacji? Jak napiszę z kilku kont że wydaje mi się że w Ziemię uderzy asteroida to rząd USA mnie pozwie za koszty przeprowadzenia ewakuacji?
  • Odpowiedz
@to_jest_chyba_kurcze_zart:

Ale manipulujesz. Chłopak zarobił około $800K, po drugie inwestował w spółki groszowe których wartość akcji była poniżej 1$. Po trzecie nie pisał komentarzy, że dana spółka będzie w dołku, a następnie kupował takie akcje tylko kupował akcje a następnie pozytywnie rekomendował je w internecie. Ze względu, że spółki groszowe charakteryzują się małą ilością informacji oraz niską płynnością nie było ciężko podnieść takiego kursu.

Nikt go nie pozwał, a oskarżył.
  • Odpowiedz
@Lavie: Masz jakieś źródło? Kiedyś o tym słyszałem, ale nie umiem nic na ten temat znaleźć, a poczytałbym sobie o nim więcej.
  • Odpowiedz
@ImHotarti: Ludzie na górze uważają, że bańka pęka i sprzedają co się da. Dzieciak na dole kupuje, bo liczy na wzrost po nagłym spadku. Bitocoin to rollercoaster generalnie, a spadki to normalna sprawa.
  • Odpowiedz