Wpis z mikrobloga

Jakiś czas temu pytałem Was o prace w #mcdonalds bo różowy chciał dorobić.
Mimo niezbyt pozytywnych opinii różowy podjął się tej pracy, z początku było ok i nie narzekał, praca miała być podjęta na 1/4 etatu (umowa o prace jest na 3msc) i tak też jest z tym że różowy dostał grafik na grudzień ....i musi przepracować 77.5h xd Wszystko jset zgodne z przepisami prawa bo czas pracy nie przekracza 80h a i tygodniowo wychodzi mniej jak 40. Niestety paskin nie daje rady bo egzaminy i praca...dlatego planuje uciekać i teraz pytanie
Czy zgodzą się na wypowiedzenie za porozumiem stron czy trzeba będzie działać zgodnie z prawem i przepracować te 2 tyg po złożeniu papira czy najlepiej jebnąć wypowiedzenie i do tego dowalić l4?

#mcdonalds #pracadorywcza #praca #lodz

wołam
@turtledove
@kingaaa90
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kubica666: wątpię ,że się zgodzą u mnie było tak ,że też poprosiłam o wypowiedzenie za porozumieniem stron ( mieli mało rąk do pracy i często robiłam po 12h czego nie dałam rady fizycznie znieść 3 godz pracy i wysyłają cię na przerwę a resztę stoisz i robisz) straszyli mnie też zwolnieniem dyscyplinarnym za to że musiałam pójść na L4 (wypadek przy pracy) stwierdzili że coś wymyśla żebym je dostała. Cóż
  • Odpowiedz
@kubica666 nich składa wypowiedzenie nawet jak dostanie dystyplinarke to i tak na jej żądanie nie będą tego mogli napisać na świadectwie pracy. Możesz też kobinowac z l4.
  • Odpowiedz
@kubica666 dystyplinarke pewnie dostanie. Pisze pismo proszę o zwolnienie mnie z pracy bez okresu wypowiedzenia i cześć. Później jak jej wypisz świadectwo z dystyplinarka to pisze drugie żeby jej to zmienili i maja taki obowiązek.
  • Odpowiedz
  • 0
@adrian43
Skąd wziąłeś, że pracodawca ma obowiązek wystawić świadectwo pracy bez zwolnienia dyscyplinarnego? No proszę, podaj jakiś przepis prawa pracy.

A swoją drogą. Nie ma obowiązku nikomu pokazywać świadectwa pracy. Chowasz na pamiątkę i nikomu się nim nie chwalisz. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@kubica666: Ja jak chciałam odejść przed skończeniem okresu próbnego (trwał 3 miesiące) to musiałam złożyć wypowiedzenie i pracowałam jeszcze te 2 tygodnie. Też mnie zrobili w konia z grafikiem ;) Nie kombinowałam zbytnio, bo i tak się kierownicy na mnie obrazili haha :D
  • Odpowiedz
  • 0
@adrian43
Sam się naucz czytać. Artykuł nie na temat. Mówi jedynie o sytuacji, gdy rzekomo nieusprawiedliwiona nieobecność była jednak usprawiedliwiona.
Nic nie mówi o tym, że po dyscyplinarce można, ot tak, sobie żądać wydania świadectwa pracy bez wpisanej dyscyplinarki.
Wciąż czekam na podanie przepisu prawa, który potwierdzi te rewelacje.
  • Odpowiedz
@kubica666 ciężko mi się wypowiedzieć, ponieważ będąc na l4 po roku czasu pracy dostałam inna ofertę, a mój okres wypowiedzenia nałożył mi się idealnie na zaplanowany wcześniej urlop 2 tyg. Zawsze powtarzam, że jak zabrało mnie stamtąd pogotowie to już tam nie wróciłam :P
  • Odpowiedz