Aktywne Wpisy

MG78 +149
Spytacie dlaczego ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
A bo napisałem książkę o Japonii i właśnie odwiedziłem magazyn, w którym mogłem je zobaczyć i podpisać te, które dziś wyruszą do pierwszych czytelników.
Jeśli ktoś z Was zamówił Poznaj Japonię na PoznajJaponie.pl lub na Allegro to jego książka też się tam znajduje i jutro w dniu oficjalnej premiery powinna trafić do paczkomatu.
To
źródło: IMG_0657
Pobierz#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #programista30k
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie
Kumpel, lead java developer został zwolniony ze swojego korpo w którym pracował przeszło dwie dekady. Zaczynał tam od interna, przez juniora, mida, seniora aż po leada. Początkowo pracował na UoP aż z czasem z chęci większych zarobków kosztem l4/wakacji, przeszedł na b2b (Do spółki-córki korpo, taka prawna furtka, żeby przejść z uop na b2b w tej samej firmie

Mimo niezbyt pozytywnych opinii różowy podjął się tej pracy, z początku było ok i nie narzekał, praca miała być podjęta na 1/4 etatu (umowa o prace jest na 3msc) i tak też jest z tym że różowy dostał grafik na grudzień ....i musi przepracować 77.5h xd Wszystko jset zgodne z przepisami prawa bo czas pracy nie przekracza 80h a i tygodniowo wychodzi mniej jak 40. Niestety paskin nie daje rady bo egzaminy i praca...dlatego planuje uciekać i teraz pytanie
Czy zgodzą się na wypowiedzenie za porozumiem stron czy trzeba będzie działać zgodnie z prawem i przepracować te 2 tyg po złożeniu papira czy najlepiej jebnąć wypowiedzenie i do tego dowalić l4?
#mcdonalds #pracadorywcza #praca #lodz
wołam
@turtledove
@kingaaa90
Nie ma czegoś takiego. Albo wypowiedzenie, albo porozumienie.
Skąd wziąłeś, że pracodawca ma obowiązek wystawić świadectwo pracy bez zwolnienia dyscyplinarnego? No proszę, podaj jakiś przepis prawa pracy.
A swoją drogą. Nie ma obowiązku nikomu pokazywać świadectwa pracy. Chowasz na pamiątkę i nikomu się nim nie chwalisz. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Prosiłem o konkretny przepis, a nie artykuł na 4 strony.
No i przeczytałem. Nie ma nic takiego. Nie pisz głupot.
Sam się naucz czytać. Artykuł nie na temat. Mówi jedynie o sytuacji, gdy rzekomo nieusprawiedliwiona nieobecność była jednak usprawiedliwiona.
Nic nie mówi o tym, że po dyscyplinarce można, ot tak, sobie żądać wydania świadectwa pracy bez wpisanej dyscyplinarki.
Wciąż czekam na podanie przepisu prawa, który potwierdzi te rewelacje.