Aktywne Wpisy

Mdx91 +3
Mam dla was rozkmine z #prawojazdy
Czy tylko dla mnie te rozwiazanie nie ma sensu? I czy w ogole takie skrzyzowanie istnieje?
No i vo z tym zawracanoem?
#polskiedrogi
Czy tylko dla mnie te rozwiazanie nie ma sensu? I czy w ogole takie skrzyzowanie istnieje?
No i vo z tym zawracanoem?
#polskiedrogi
źródło: temp_file505567301474578176
Pobierz
Tec1976 +129
Dajcie parę plusów statecznemu mirkowi ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file3406544112337243619
Pobierz

Muszę nawiercić otwory w ścianie, za którą biegną rury do baterii wannowej (mocowanej w ścianie) i bardzo nie chciałbym przewiercić się przez nie.
Może chociaż są jakieś zasady ich prowadzenia, które pozwalałyby zgadywać, którędy biegną?
#budujzwykopem #remontujzwykopem #hydraulika #mieszkanie
Być może sprawa jest prostsza: jest sobie bateria wystająca ze ściany i chciałbym nawiercić parę otworów (mocowanie na parawan wannowy) dosłownie pół metra w bok od niej. Czy mogę założyć, że rury biegną
@wonsz_smieszek: jak są wprost w tynku/pod kafelkami to nie problem, puszczasz wodę (ciepłą/zimną - obojętnie, byle w rurze popłynęla świeża woda o temperaturze innej niż ściana)... i patrzysz przez kamerę termowizyjną :)
Tu fotka przykładowa - pod kafelkami idzie rura odprowadzająca wodę ze zlewu.
źródło: comment_2f3qkZEDY3fYI7JTUQbWPUZotlWN4jI6.jpg
Pobierz@Jarek_P: ok, zdam się na Ciebie i ten ułamek promila zaryzykuję :) W razie czego będę wołał do wpisu "przewierciłem się przez rurę icoteras" ;)
A na serio - szansa, że trafisz na instalację zrobioną przez umysłowo chorego hydraulika-partacza oczywiście jest, ale szczerze mówiąc jest tak nikła, że wierciłbym bez obaw.
-poszła mi rurka odprowadzająca ciepłą wodę z bojlera, wystarczyło zamknąć odpływ z niego - kafelek odkuty elegancko- przyjechał pan majster i mówi, że żeby wymienić rurkę muszę jeszcze niżej lekko odkuć
no to wziąłem z jednej strony puk puk gra
teraz obok (przecinak i młotek)...