@LeBron_: tak jest w polskiej lidze ze czesto piłkarzyki nie mają zupełnie nic do zaoferowania piłkarsko, same mecze walki dla koneserów, to przynajmniej błędy sędziowskie wzbudzają emocje xD Ja go doskonale rozumiem, jednak no ma to przełożenie tylko na naszym rodzimym podwórku, w zagranicznych ligach które mają do zaoferowania sepktakl piłkarski VAR to oczywiście krok w dobrym kierunku.
@LeBron_ Bo to czy VAR zabija piękno piłki, czy czyni ją bardziej sprawiedliwą, zależy od tego czy twoja drużyna na weryfikacji zyskuje, czy traci. ( ͡º͜ʖ͡º)
@konto_01: mnie r-------o na trybunach Śląska "j---ć PZPN" i "sędzia to pała wygląda mi na pedała" po decyzji sędziego, żeby spojrzeć na VAR i przyznać Wiśle w zasadzie słusznego karnego. Chociaż trochę głupia sytuacja, Arsenić ciągnięty za koszulkę i się wywraca, taką scenę mamy prawie przy każdym rożnym, a nie na każdym meczu jest VAR do dyspozycji i bardzo rzadko jest karny z tego.
@ZohanTSW: ten wpis wyżej jest akurat a propos nieuznanej bramki górnika w meczu z zagłębiem - w końcówce 1 połowy padła bramka na 2:2, lecz po dłuższej konsultacji sędzia uznał (z tego co słyszałem to słusznie - nie mam pewności bo byłem na trybunach i komfort powtórek nie jest dla mnie), że padła ona po spalonym. mówiąc krócej, górnik strzelił nieprawidłową bramkę i gdyby nie VAR, zostałaby ona uznana, ale
#mecz #ekstraklasa #pilkanozna #bekazpodludzi
źródło: comment_O6oPu3K9fUqIrMsUPIRlkhOAMXpT8kaf.jpg
PobierzJa go doskonale rozumiem, jednak no ma to przełożenie tylko na naszym rodzimym podwórku, w zagranicznych ligach które mają do zaoferowania sepktakl piłkarski VAR to oczywiście krok w dobrym kierunku.