Wpis z mikrobloga

@mattcabb: Tapet jest pełno więc to raczej nie problem ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale z tym przyciskiem home to masz rację, dużo bardziej będzie pasował. Prędkość animacji będzie dodana w ustawieniach niedługo.
  • Odpowiedz
@lipka:
1. ŻADNYCH TAPET. Ewentualnie jakiś bardzo subtelny gradiencik czy coś, ale każdy obrazek będzie tylko pogarszać czytelnośc (a "wyszarzony" by ikony/guziki/okna były na nim widoczne - będzie wyglądał jak kupa, zwłaszcza na LCD w aucie w słońcu w jasny dzień) KONTRAST w dzień, przyciemnienie w nocy...
2. ŻADNYCH ZBĘDNYCH elementów animowanych. Ewentualnie tylko efekty przejścia/naciśnięcia klawiszy ekranowych itp ale żadnych efektownych przeszkadzaczy.
3. ŻADNYCH elementów scrollowanych w gui (no
  • Odpowiedz
@hrumque: rozumiem wasze obawy co do scrollowania i sam na początku myślałem żeby zrobić zamiast scrollpane'a np zakładki ale testowałem już w aucie na 7" touchscreenie pojemnościowym i wcale nie jest tak źle jak myślałem. W każdym scrollpane'ie elementy dałem specjalnie większe przez to trasa palca potrzebna do przesunięcia ekranu jest wymagana dłuższa. Dzięki temu jest całkiem wygodnie.
A co do animacji to już to rozwiązałem inaczej, dodałem do ustawień
  • Odpowiedz
  • 0
@lipka to jeszcze numer build'a zapisuj odwrotnie - najpierw rok, później miesiąc i na końcu dzień. Ułatwi to katalogowanie/sortowanie w przyszłości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poza tym wygląda fajnie! Propsy
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@To_ja_moze_pozamiatam
Na początku chciałem użyć jednego z dostępnych systemów do auta opartych na kodi. Ale żaden z nich nie działał jak powinien, miałem różnorakie problemy. Więc postanowiłem napisać coś swojego od zera i uruchamiać swoją apke na rasbianie po prostu(glownie z tego powodu że największe wsparcie społeczności). Ten pomysł też się okazał nie do konca spełniać moje potrzeby. Więc wkoncu skonfigurowalem arch'a (archarm) dokładnie tak jak chciałem I tutaj nie mam żadnych problemów. Podczas konfiguracji systemu pisałem jednocześnie prosty installer w bash'u, który konfiguruje czysty system do działającego CarPi. W razie jakbym musiał postawić system od nowa. Mój hardware wygląda tak:
-Raspberry pi 3
-x400, karta dźwiękowa i jednocześnie konwerter 16V-5V
-gps
-4 portowy
  • Odpowiedz