Aktywne Wpisy

Antybuka +33
Żyłem w 5 miastach w Polsce i tylko w Warszawie jest tak dużo ludzi odklejonych od rzeczywistości xD
Piszcie swoje historie xD
1.
Piszcie swoje historie xD
1.

dzimmerman +65
Może mi ktoś wyjaśnić jak ta zmiana którą wypuściło CrowdStrike przeszło testy skoro skuteczność udupiania maszyn jest praktycznie 100 procent?
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria
#informatyka #crowdstrike #microsoft #awaria

CarPi b12102017 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1. zamiast przycisku EXIT daj HOME
2. animacje są za wolne. w czasie jazdy będzie denerwować. zrób szybsze i z efektem ease-out.
3. najgorsze co jest we wszystkich nawigacjach samochodowych to scrollowanie na ekranie dotykowym...
źródło: comment_SSIW5Md3In1DL3D6P012Hwn5CvY8tUdc.jpg
Pobierz1. ŻADNYCH TAPET. Ewentualnie jakiś bardzo subtelny gradiencik czy coś, ale każdy obrazek będzie tylko pogarszać czytelnośc (a "wyszarzony" by ikony/guziki/okna były na nim widoczne - będzie wyglądał jak kupa, zwłaszcza na LCD w aucie w słońcu w jasny dzień) KONTRAST w dzień, przyciemnienie w nocy...
2. ŻADNYCH ZBĘDNYCH elementów animowanych. Ewentualnie tylko efekty przejścia/naciśnięcia klawiszy ekranowych itp ale żadnych efektownych przeszkadzaczy.
3. ŻADNYCH elementów scrollowanych w gui (no
A co do animacji to już to rozwiązałem inaczej, dodałem do ustawień
Poza tym wygląda fajnie! Propsy
Na początku chciałem użyć jednego z dostępnych systemów do auta opartych na kodi. Ale żaden z nich nie działał jak powinien, miałem różnorakie problemy. Więc postanowiłem napisać coś swojego od zera i uruchamiać swoją apke na rasbianie po prostu(glownie z tego powodu że największe wsparcie społeczności). Ten pomysł też się okazał nie do konca spełniać moje potrzeby. Więc wkoncu skonfigurowalem arch'a (archarm) dokładnie tak jak chciałem I tutaj nie mam żadnych problemów. Podczas konfiguracji systemu pisałem jednocześnie prosty installer w bash'u, który konfiguruje czysty system do działającego CarPi. W razie jakbym musiał postawić system od nowa. Mój hardware wygląda tak:
-Raspberry pi 3
-x400, karta dźwiękowa i jednocześnie konwerter 16V-5V
-gps
-4 portowy