W linku klasa adaptera do sqlite. Niestety po dodaniu nowej kolumny (do istniejących id, date, task dodałem isdone) wywala: Exception “table… has no column named isdone”
Cały kod, w którym dodana jest kolumna isdone jest zaznaczony jako * pomiędzy 3 gwiazdkami ** i wiersz, w którym się znajduje zaznaczyłem tak //<------------------------- dla łatwiejszego wychwycenia
@Hombre_Muerto: szczerze weź użyj jakiegoś ormlite bo to idzie się z-----ć, raczej samobójcy bawią się w czyste pisanie sqli :) polecam, ulatwi Ci życie i oszczędzi nerwów
Na ormlite i inne tego typu ulatwiacze zawsze przyjdzie czas, dobrze zaczac od nauki czystego sql coby wiedziec co sie s---------o jak juz sie cos s-------i. Statement wyglada ok, w momencie kiedy cos sie jebnie wyskoczy SqliteExcpetion i wyswietli gdzie dokladnie jest blad. Twoj problem teraz jest taki, ze dodales kolumne do tabeli, ale w takim wypdaku musisz stworzyc baze danych na nowo. W androidzie w SQLiteHelper jest metoda onUpgrade, gdzie mozesz
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
https://pastebin.com/2a72CY24
W linku klasa adaptera do sqlite. Niestety po dodaniu nowej kolumny (do istniejących id, date, task dodałem isdone) wywala: Exception “table… has no column named isdone”
Cały kod, w którym dodana jest kolumna isdone jest zaznaczony jako * pomiędzy 3 gwiazdkami ** i wiersz, w którym się znajduje zaznaczyłem tak //<------------------------- dla łatwiejszego wychwycenia
#sql #sqlite
co do "wywal aplikacje przed instalacją nowej" to nie rozumiem, co masz na myśli?
//SQL statement to create databaseprivate static final String DATABASE_CREATE_SQL =
"CREATE TABLE " + DATABASE_TABLE
+ " (" + KEY_ROWID + " INTEGER PRIMARY KEY AUTOINCREMENT, "