Aktywne Wpisy

faen0 +52
Cześć Mirki i Mirabelki,
Krótka piłka. Miałem z moją dziewczyną ciągłe zgrzyty o to, kto płaci za zakupy i rachunki. Oboje pracujemy, ale zarabiam trochę więcej, więc zwykły podział 50/50 był po prostu niesprawiedliwy. Próbowaliśmy to liczyć w Excelu, ale wklepywanie tego co miesiąc zaczynało mnie wkurzać.
Więc po godzinach, zamiast grać w gierki, wystrugałem dla nas prostą apkę.
Działa
Krótka piłka. Miałem z moją dziewczyną ciągłe zgrzyty o to, kto płaci za zakupy i rachunki. Oboje pracujemy, ale zarabiam trochę więcej, więc zwykły podział 50/50 był po prostu niesprawiedliwy. Próbowaliśmy to liczyć w Excelu, ale wklepywanie tego co miesiąc zaczynało mnie wkurzać.
Więc po godzinach, zamiast grać w gierki, wystrugałem dla nas prostą apkę.
Działa
źródło: dashboard
PobierzPodesłać komuś ostatnią stronę? Uważam że w tym roku dosyć trudne dali tematy na rozprawkę, ale jakbym miał pisać to bym wybrał drugi temat.
#matura #matura2026
#matura #matura2026
źródło: 1000008522
Pobierz

@dog_meat: OMG Powiedz, ze zartujesz
@waSP_: Na gicie kiedyś widziałem takie fajne repo z przykładami użycia i krótkimi opisami róznych design patternów. Musiałbyś poszukać
* Strategia średnio (brak interfejsów)
* Singleton, niby się da, ale żeby działał jak prawdziwy singleton, musisz korzystać z metaklas
* Wszelkie fabryki też niby można, ale znowu brak interfejsów mocno ogranicza (więc najczęściej robi się proste fabryki bazujące na słownikach)
* Metoda szablonowa - stosuje się powszechnie przy
Chociazby w sqlalchemy przy wyborze implementacji silnika
Jeśli chodzi o fabryki, to chyba doskonale wiesz czym się różni np. "fabryka" oparta na słowniku od wzorca fabryka abstrakcyjna.
A jeśli chodzi o interfejsy, to czy tego chcesz, czy nie to właśnie na nich opiera się większość wzorców (przynajmniej GoF i Fowlera) i niejednokrotnie powtarzali: programuj interfejsy, nie implementacje.
I
Komentarz usunięty przez autora