Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 180
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Zgadnijcie ile odzyskałem?

@daeun: wygląda że dzięki temu iż Lidl płaci też za butelki bez kaucji odzyskałeś więcej niż za nie zapłaciłeś więc nie płacz bo nikt cię nie zmuszał do oddawania śmieci
  • Odpowiedz
@daeun: kasiory jak lodu, ciesz się, że masz te śmieci gdzie trzymać bo większość żyje w niewielkich mieszkaniach i za bardzo nie mają nawet wyboru. Przy samych kaucyjnych byłoby to 51zł więc to już nie przelewki.
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
akurat jechaliśmy na zakupy wiec tego paliwa nie licze juz, ale niesmak pozostał. Jest zima wiec te butelki byly dosc "zakonserwowane", nie wyobrażam sobie jak to bedzie j---ć latem..
  • Odpowiedz
  • 51
@daeun ty się ciesz, że ci się udało większość z tych butelek oddać, a nie że wrzuciłeś kilka i pełny automat, albo że akurat nie stał przy tym automacie śmierdzący żul oddający butelki i puszki wygrzebane spod ziemi. Ogólnie to katastrofa jest. J----e imperium zła wymaga ode mnie, żebym przynosił śmieci do sklepu, a potem jeszcze mam czekać aż ten sklep łaskawie ode mnie te śmieci przyjmie
  • Odpowiedz
via Android
  • 53
@eaxata: na start ten automat był zapchany xD "kosz puszek jest pelny", trzeba było poszukac pracownika ktory nam to odblokuje. W trakcie oddawania automat zawiesil sie dwa razy xD pracownik musial otworzyc te drzwiczki i rozgrzebac te butelki xD

technolodżia xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 8
@HaramiCross: ja robilem to po raz pierwszy w zyciu z wiekszą iloscią, ale w kolejce za mną juz ustawiali sie niewolnicy oddający po kilka sztuk xD to dopiero jest upodlenie
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@ApacerPL: zamierzam robic podobnie, nie dam zrobic z siebie darmowego pracownika komunalki. Jeszcze te dyskonty łaske robią że przyjmą butelke z obcego sklepu. Ten system to niewypał.
  • Odpowiedz
@daeun: ja już drugi raz byłem w Lidlu z połową worka 120l, bez żadnych problemów.
Jestem przeciw kaucji, ale dla mnie na razie jest bezproblemowe (oprócz zajmowanego miejsca), ale może to dlatego że ja jechałem e46 coupe.
  • Odpowiedz
@Rozdeptany_Jez: no nie rozumiesz? Gość oddał butelki, które do tej pory nie miały żadnej kaucji, choć mógł je w-----ć do śmieci, tak jak robił to przez całe życie. Zamiast tego poszedł do automatu, dostał 12 złotych, bo jest zły, że dostał tylko 12 zł xD

Gdyby jednak to były butelki z kaucją, to miałby w butelkach zamrożone ok. 50 zł i... dostałby 50 zł.
  • Odpowiedz
via Android
  • 16
@salo91: jestem zły, bo to w ogóle nie zachęca.. Jeszcze co chwila bład, butelka za ciężka, nie rozpoznano kodu, włóz spodem do przodu, nieprawidlowy kod kreskowy itd.

Najlepsze jest to że te puszki i butelki lecą do takiego wspolnego kartonowego pudła ustawionego na palecie wymienianego co jakis czas przez pracownika Liidla, a to oznacza że ktos/coś w dalszym ciągu bedzie to segregował na taśmie w kolejnych zakładach xDDD
  • Odpowiedz