Aktywne Wpisy

SynMichaua +378
Wow! NFZ zaczyna rozsyłać SMSy z przypomnieniem o wizycie i prośbie o odwołanie jej jeśli nie będzie się mogło przyjść.
To takie proste rozwiązanie, a może mieć realny wpływ na kolejki.
Jeszcze opłaty za nieodwołalne wizyty i w tej dziedzinie będzie XXI wiek.
#nfz #zdrowie #medycyna #dobrazmiana #programowanie
To takie proste rozwiązanie, a może mieć realny wpływ na kolejki.
Jeszcze opłaty za nieodwołalne wizyty i w tej dziedzinie będzie XXI wiek.
#nfz #zdrowie #medycyna #dobrazmiana #programowanie
źródło: IMG_3641
Pobierz
KonserwatywnyMocny +184
Do końca lata celuje w 88-90 kg może się uda. Przy 187cm już będzie chyba ok ale docelowo celuje w 77-82 kg
#odchudzanie #chwalesie #chudnijzwykopem
#odchudzanie #chwalesie #chudnijzwykopem
źródło: waga
Pobierz

Mogę coś zrobić z tym po swojej stronie?
Chrome sobie lepiej z Javą radzi? Jest sens przesiadki?
źródło: comment_eYJZ3XkVfejWYQcF6j8Jmv5hsUAzStoL.jpg
PobierzK---a, dramat.
Od 9 rano zakładam lokalizacje magazynowe, jestem może w 60%.
Większość to czekanie aż Java raczy wykonać swoją robotę.
I trzeba dodawać partiami, bo przy przekroczeniu ~11k lokalizacji się robi "Out of memory".
Te same lokalizacje w 10-letnim systemie stojącym na AS400 zrobiłem w 10 minut...
Chyba to drugie -- WMS od JDA, w dodatku pisana w jakiejś ichniej modyfikacji Javy -- Mocca.
W Chrome pamięć nie cieknie i byłoby lepiej?
Oslo, używanie FF (╯°□°)╯︵ ┻━┻
Po co cokolwiek optymalizować? XXI wiek, gigabajty ramu! Najwyżej użytkownik po każdej operacji będzie restartował przeglądarkę, a co! ( ͡º ͜ʖ͡º)
Co do reszty - masz rację. Ram jest tańszy niż czsa pracy dobrego programisty. Inna sprawa, że 2GB ramu to jest nie 'gigabajty' ramu, tylko ilość, która przestała być absolutnym minimum już lata temu.
Toteż pytam, czy przesiadka na Chrome miałaby sens. Ale jakoś nikt nie kwapi się do jednoznacznej odpowiedzi, poza kolegą wyżej, który stwierdził, że w każdej będzie tak samo.
Chyba, że masz na myśli jakąś inną "normalną" przeglądarkę -- to podaj jej nazwę, proszę.
A większość systemów, zwłaszcza w środowiskach biurowych ma od 4GB do 8GB, jakoś średnio widzę wymianę tysięcy komputerów w korpo, bo nowsza wersja aplikacji do wyświetlenia
źródło: comment_XQFEvKgARvVdcIxEPB2hTQKOT7NTpvfR.jpg
PobierzBo się nie znam. Wiem, ze soft pisany w Javie, chodzi ledwie ledwie (ale liczę, że to wina tego, że środowisko testowe z ograniczonymi zasobami), widzę, że system zamula, przeglądarka ledwie chodzi a ram wcina aż miło.
A taki komunikat to javascript po mojej stronie, right?
źródło: comment_awiaZiTbztuZXrUZYmdLr6Jdy7ruZ1bR.jpg
Pobierzhttps://www.sencha.com/products/extjs/#overview
A tak to cóż, js zjada nawet więcej niż java, i jak dobrali takie technologie + pewnie średnio napisane, to wpiernicza ramu klientowi ¯\_(ツ)_/¯
@Polinik: Czyli komu?
@Polinik: xDDD