Wpis z mikrobloga

Cześć mirki.
Ojciec który zarabia z 2,5k na ręke kupił telewizor za 5,5k xD a po tygodniu ten tv staniał do 4800 xDDD mina ojca bezcenna, ale nie wszystko stracone bo kupił go w promocji zakupy bez obaw gdzie ma prawo zwrotu do 2 tygodni po warunkiem że:

Towar nie może nosić śladów użytkowania. Opakowanie fabryczne powinno być nieuszkodzone. W opakowaniu powinny się znajdować wszystkie zabezpieczenia towaru (np. styropiany mocujące, fizeliny), karta gwarancyjna i instrukcja obsługi oraz kompletne wyposażenie. Na zwracanym lub wymienianym towarze muszą być oryginalne folie zabezpieczające, plomby i naklejki producenta.

No i zanosimy go do sklepu a tu nam nie przyjmują bo telewizor był użytkowany. Wszysktie punkty w/w zostały spełnione ale uparli się że nie bo był włączony 9 razy, porobili zdjęcia i dali nam odmowe reklamacji z datą mieszczącą się w przedziale tego czasu (do 15 dni).

Moje pytanie czy możemy z tym coś zrobić? Ojciec zadowoliłby się nawet jakimś bonem na zakupy w sklepie trochę mi go szkoda ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#pomocy #prawo #januszebiznesu xD i chyba mogę też #cebuladeals a jak nie to piszcie to usune xD
Pobierz
źródło: comment_VauACXCwF2QM8VG9EBabVjMiyUkXsieo.jpg
  • 134
tylko pytanie czy te geniusze zapisują numery seryjne gdziekolwiek XD

@leesiuu: w dużych magazynach i sklepach przy towarach tej wartości wszystko co jest sprzedawane/wysyłane idzie od razu z numerem seryjnym. Produkty na paletach mają w systemie wykaz numerów seryjnych, przy każdej wysyłce wiadomo, które numery seryjne wyjechały z magazynu, bo skanuje się nie tylko kod kreskowy towaru, ale też SN.
@Allbis: to spytaj ich czy wszystkie nowe telewizory u nich nie były ani razu włączone?
Albo co jesli ktos chciał zobaczyc jak telewizor działa. Odpalili go. I gość zrezygnował z zakupu? Sprzedadzą jako nowy czy używany bo ma ślady użytkowania? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Allbis: Coś mu nie pasuje w TV czy jedyny powód to spadek ceny? Już się nie może chwalić gościom, że ma TV za 5,5k gdyż go wyśmieją sprawdzając ceneo. Oby nie udało się go zwrócić i niech boli go dupa za tą mentalność.
@m0rgi: oczywiscie ze tylko spadek ceny, przecież jak może zarobić 700zł to dlaczego by nie miał tego zrobić, kto tu ma polską mentalność jeśli życzy innemu jak najgorzej ;]