Aktywne Wpisy

stndix +131
#budownictwo #prl #ciekawostki
nie wiem czy zwróciliście kiedyś uwagę, ale w Polsce w latach 80, w gospodarce wiecznych niedoborów negatywy z produkcji różnych blaszanych rzeczy "od sztancy" miały bardzo często zastosowanie jako elementy dekoracyjne w budownictwie, szczególnie przy ogrodzeniach. Sam zwróciłem na to uwagę niedawno (kupiłem dom z ogrodzeniem, które było z negatywu - jak się później dowiedziałem - jakiegoś elementu karoserii od FSC Żuka) i
nie wiem czy zwróciliście kiedyś uwagę, ale w Polsce w latach 80, w gospodarce wiecznych niedoborów negatywy z produkcji różnych blaszanych rzeczy "od sztancy" miały bardzo często zastosowanie jako elementy dekoracyjne w budownictwie, szczególnie przy ogrodzeniach. Sam zwróciłem na to uwagę niedawno (kupiłem dom z ogrodzeniem, które było z negatywu - jak się później dowiedziałem - jakiegoś elementu karoserii od FSC Żuka) i
źródło: image
Pobierz
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Drew Barrymore [...] jej matka - Makó Ildikó - jest Węgierką. W jednym z wywiadów aktorka przyznała, że nigdy nie była na Węgrzech i nie ma tam żadnej rodziny. Podobno, kiedy spotyka Węgrów, bardzo się cieszy i mówi im, że też jest Węgierką.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wegry #heheszki #ciekawostki
źródło: comment_PpvbuYKO6SNxl0WV8K2R6gau5WHnSNm1.jpg
Pobierz