Wpis z mikrobloga

@chuckmls: co cię w tym nie satysfakcjonuje? Instalujesz ukrywasz i tyle. Nawet nie zauważysz że masz tą appke. Czego od tego chcesz więcej? Ciesz się, że to nie iphone tam byś nic nie zrobił ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@chuckmls: Niestety coś za coś... https://medium.com/@kevalpatel2106/how-to-handle-background-services-in-android-o-f96783e65268

If you want some long running tasks to be performed in the background, consider using foreground services for that. None of the above background execution limitations applies to the foreground services.
This will also keep your user aware that your application is performing some background tasks by displaying the ongoing notification. This will increase transparency with your user.
  • Odpowiedz
@chuckmls: albo wgraj sobie messenger lite

ja sobie wchodzę na messengera przez przeglądarkę i nie mam takich cyrków, a powiadomienia jak ktoś napisze też mam
  • Odpowiedz
@FLAC: stary jest 2017 rok, mam 4-5h sot wieczorem 20% baterii w rocznym nexusie, nie chcę jakichś protez, jedyne co mam kombinowane to starą wersję facebook. @Wowik: instalowanie dodatkowych programów do jednego celu. Lubię mieć czysto.
  • Odpowiedz
@chuckmls: ja mówię o tym, że te powiadomienia jak w messendrzer są modne... wiesz - android i kontrola nad smartfonem. Zawsze masz powiadomienie zawsze wiesz co się dzieje hehe

w andku 8 tak zrobili i co poradzisz?
  • Odpowiedz