Aktywne Wpisy
beroslaw +779
Dolaczam do grona starszych powaznych panow. Pijcie ze mno kompot - zostalem ojcem !!!
Tak tak , wychowam jak swoje.
#rodzicielstwo #ojcostwo #chwalesie #wygryw
Tak tak , wychowam jak swoje.
#rodzicielstwo #ojcostwo #chwalesie #wygryw
nie podoba mi się to, że znowu robimy z siebie ofiary. #!$%@? ruscy, bo katyń, #!$%@? niemcy, bo wojna, #!$%@? anglicy i francuzi, bo zdrada, #!$%@? szwedzi, bo potop, etc
Każdy kraj ma jakieś spory z sąsiadami, ale zachód jakoś i tak idzie do przodu, a o historii sobie przypomina, jak jest okazja. A polacy żyją historią. Mam wrażenie, że polska polityka opiera się na rozpamiętywaniu przeszłości, a w internecie jak jest poruszany temat państw, europy, języków itp, co ma narodowość, to zawsze się znajdą osoby, co wypominają przeszłość. A to francuzi i ich białe flagi, a to amerykanie sprzedali nas w teheranie i jałcie itp.
Podobno dobra propaganda, budzi dużo negatywnych emocji. Takie robienie z siebie ofiar na pewno nie wyjdzie nam dobrze w przyszłości. Ludzie będą latać w kosmos, a my będziemy się przekrzykiwać o braku polaków na paradzie zwycięzców w UK. A to wszystko dlatego, bo robimy zawsze z siebie ofiary. Jak jakieś niechciane zwierzę, które próbuje wzbudzić litość swoją złamaną łapą.
#4konserwy #neuropa #historia #polska
Choć gdybym dzięki temu Polska była tak bogata jak niemcy teraz, to byłoby mi obojętne że 70 lat temu byśmy zabili im kilkadziesiąt milionów ludzi. Zupełnie jak obecnie niemcy mają #!$%@? na czyny swoich dziadków.
Dokładnie to samo miałem pisać o tobie.
Musisz jedynie zrozumieć to, że nie ma czegoś takiego jak koleżeństwo na arenie międzynarodowej ( ͡° ͜ʖ ͡°) to nie podstawówka że można się ze wszystkimi kolegować. Jak pokazuje historia niemcy zawsze były dla nas problematyczne, więc z perspektywy Polaków logicznym jest aby nasze władze dążyły do osłabienia pozycji niemiec tak bardzo jak to możliwe.
Z drugiej strony, analogiczna sytuacja jest przecież w interesie niemiec. Ich obywatele chcą aby Berlin jak najbardziej osłabił Polskę, żeby mieli tanie Passaty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie ma koleżeństwa, jest konkurencja.
Jeśli stajesz po stronie niemiec to znaczy że to właśnie tam powinieneś mieszkać, wtedy to
Nie masz pojęcia jak
Ale jak wcześniej pisałem, ja rozumiem thwoja retoryka. Whszystko co polackie to szhaise, najhlepiej hdybyśmy Germanii oddali piniondze za sthraty poniesione przez wehrmaht w wyniku
@FLAC: To jest tak głupie, że nawet nie wiem co odpisać.
@kult_cwaniaka wszystko napisałem w pierwszym poście.
xD I to jest właśnie to o czym piszę cały czas.