@agataki: @agataki: Hej wszystkim! Jestem Agata i studiuję dietetykę na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi, a wiedzę z zakresu holistycznego żywienia pogłębiam poza granicami Polski, studiując Nutritional Consultancy w Plaskett Nutritional Medicine College. Interesuję się medycyną funkcjonalną, wyznaję holistyczne podejście do zdrowia i wierzę, że to co jemy albo karmi chorobę albo ją zwalcza, a w wolnym czasie lubię się rozciągać ;) Nie przedłużając, przygotowałam dla Was krótki wpis, dlaczego postanowiłam założyć własną stronę internetową oraz o czym ona będzie. http://agataki.pl/inne/o-czym-bedzie-ten-blog/
Buszując po blogu możecie się też dowiedzieć więcej o mnie i mojej historii. http://agataki.pl/about/
@agataki Jak porównanie wykładów za granicą z Polskimi? Bo szczerze jak byłem 4 lata temu na instytucie żywienia to szło się przeżegnać - znajomi me medycznych też czasem opowiadali dużo zabobonów.
@Kasahara Szczerze, jest znacząca różnica porównując do zajęć na uniwersytecie w Łodzi, zależy też od przedmiotu, np z biochemii czy patofizjologii byłam bardzo zadowolona, aczkolwiek jeśli chodzi o ten najważniejszy w sumie przedmiot z punktu dietetyki czyli żywienie człowieka to jednak stawiam na zagraniczne wykłady. Dietetyka to tak dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki, która wymaga stałego dokształcania się, że w przeciwnym wypadku zostajesz daleko w tyle, dlatego cieszę się, że podjęłam naukę
@agataki: Tak z ciekawości zapytam Cię o opinie na podstawie Twojej aktualnej wiedzy. Może być dosłownie w kilku słowach, ciekawi mnie po prostu podejście różnych ludzi na dość "kontrowersyjne" tematy: 1. Zboża pospolite (pszenica, kukurydza, owies) w diecie przeciętnego człowieka 2. Soki 100% ze sklepów - okej czy nie okej? 3. Duże dawki wit. C (pow. 1g/dzień) - warto/nie warto? 4. Rośliny strączkowe w diecie przeciętnego człowieka
@IrytujacyTypek: po dwóch 2 latach zaliczonych zrezygnowałem ze studiów na rzecz otwarcia własnej firmy - ostatecznie zaocznie skończyłem inny kierunek
Jestem Agata i studiuję dietetykę na Uniwersytecie Medycznym w Łodzi, a wiedzę z zakresu holistycznego żywienia pogłębiam poza granicami Polski, studiując Nutritional Consultancy w Plaskett Nutritional Medicine College. Interesuję się medycyną funkcjonalną, wyznaję holistyczne podejście do zdrowia i wierzę, że to co jemy albo karmi chorobę albo ją zwalcza, a w wolnym czasie lubię się rozciągać ;)
Nie przedłużając, przygotowałam dla Was krótki wpis, dlaczego postanowiłam założyć własną stronę internetową oraz o czym ona będzie. http://agataki.pl/inne/o-czym-bedzie-ten-blog/
Buszując po blogu możecie się też dowiedzieć więcej o mnie i mojej historii.
http://agataki.pl/about/
Oczywiście, zapraszam również do śledzenia mojego instagrama.
https://www.instagram.com/aga_taki/
Pozdrawiam,
Agataki - Agata :)
#dietetyka #dieta #zywienie #przepisy #medycyna #medycynanaturalna #zdrowie #nauka #gimnastyka #taniec #joga #blog
1. Zboża pospolite (pszenica, kukurydza, owies) w diecie przeciętnego człowieka
2. Soki 100% ze sklepów - okej czy nie okej?
3. Duże dawki wit. C (pow. 1g/dzień) - warto/nie warto?
4. Rośliny strączkowe w diecie przeciętnego człowieka