Wpis z mikrobloga

@niewiem1979: na wifi taki wynik jest normalny, a wręcz dobry. Jeśli masz tak po kablu to coś jest nie tak. Ja bym im to zgłosił, miałem kiedyś podobną sytuację i okazało się, że jakaś większa usterka była, naprawili w ciągu tygodnia.
  • Odpowiedz
@KapitanDelfin: Serio? Masz ty życie?
K---a, jak nie zgłasza problemu to powiedz mi skąd ISP ma wiedzieć że on ma jakiś problem?

Powiem Ci w sekrecie że sprzęt się psuje i dlatego pojawiają się awarie, a nie wszystko da się monitorować.
  • Odpowiedz
@KapitanDelfin: No jak wjedziesz na teren budowy to oczywiście nie jest twoja wina. Człowieku, zawierasz z kimś umowę jeśli coś jest nie tak to mówisz o problemie a nie siedzi i czekasz na automagiczne naprawienie, zwłaszcza że w przypadku sieci bez zgłoszenia nie możesz wiedzieć o problemie. Nie ma takiej możliwości. Jak jesteś hop do przodu to powiedz mi proszę jak ISP w jaki sposób ma wiedzieć o problemach z
  • Odpowiedz
Jak jesteś hop do przodu to powiedz mi proszę jak ISP w jaki sposób ma wiedzieć o problemach z szybkością łącza bez zgłoszenia od klienta?

@bykubyk: Rozwiązywanie problemów dostawców usług to nie jest mój problem. Moim jedynym problemem jako konsumenta jest wybranie takiego dostawcy, który problemów nie ma i problemów nie robi. Jak to się dzieje, zwisa mi i powiewa.

I czy ja mówię, czy piszę w internecie, to sprawa
  • Odpowiedz
@KapitanDelfin: Ehh i ty wcale nie zachowujesz się roszczeniowo, a awarie i degradacje nigdy się nie zdarzają. Proszę Ci oderwij się od świata marzeń, nie jesteś pępkiem świata i nikt Ci w myślach nie czyta. Jeśli masz problem to o nim mówisz, a nie czekasz aż ktoś się domyśli.

A co, jeśli nie chcę być nagrywany?

Nie wiem nie jestem pewien, ale pewnie wiesz o takich kanałach komunikacji jak internet,
  • Odpowiedz
Proszę Ci oderwij się od świata marzeń, nie jesteś pępkiem świata i nikt Ci w myślach nie czyta.

@bykubyk: Czy cegłówka na głowę na ulicy spadnie komuś, kto jest ostoją dobroci czy komuś, kto codziennie bije swoją żonę, znaczenia nie ma. W tym kontekście. Ofiara nie jest winna.

No to co ja Ci poradzę że to ty masz problem z
  • Odpowiedz