Wpis z mikrobloga

• 0
@StachuChmura Napisałeś że 5w oznacza że silnik jest zimny a 40 że jest w temperaturze pracy. Zimny = poniżej temperatury pracy, tak wynika z tego co napisałeś, czyli np. 25°c gdzie dla silnika bez większej różnicy czy pracuje w takiej temperaturze na 5w40 czy 10w40.
  • Odpowiedz
@Linker co ty p--------z to ja nie wiem xD zacytuję siebie żebyś jeszcze raz przeczytał może zrozumiesz. "5w to klasa lepkości gdy silnik jest zimny, a 40 gdy silnik jest w temperaturze pracy" normalna temperatura pracy to zazwyczaj 90 stopni celsjusza
  • Odpowiedz
@StachuChmura: Na jakieś podstawie twierdzisz że zniszczy silnik ? Raz że nic nie zniszczy druga sprawa sprawdzone w praktyce.. sam najpierw miałem mineralny, potem zmieniłem na półsyntetyk a później na pełnysyntetyk, wszystko działa. W dodatku silnik który ma 27 lat bez remontu.
  • Odpowiedz
@Linker: @lansvans: Zalałem, zadzwoniłem do kilku kolegów co sie na tym znają + forum Audi a4 i mają takie samo zdanie co Wy. Nawet kilka dni temu znajomy w pracy mi mówił ze mam zalany nie do końca właściwy olej (10w40) jesli chodzi o mój silnik. Miałem wiele przygód z moim AFN i tez uważam ze te jednostki są pancerne, pojadą na byle czym, aby było tłuste (
  • Odpowiedz