Wpis z mikrobloga

- przeciętny facet ma do zaoferowania tyle co przeciętna kobieta, czyli nic szczególnego, w obu płciach zdarzają się wybitne jednostki o niezwykłej wiedzy, zainteresowaniach, charyzmie
- i przeciętnego mężczyznę, i przeciętną kobietę będą interesować osoby o krateczkę wyżej, powtarzam, interesować, bo miłość nie wybiera i jeżeli się na nią otworzyć to czasem padnie na człowieka, który zupełnie nie wpasowywuje się w nasze gusta, ponieważ człowiek (kontrowersyjna teze here - i kobieta, i mężczyzna), nie jest algorytmem tindera, tylko złożoną istotą
- pociąg seksualny jest ważny, ale nie najważniejszy, bo ważne jest również żeby mieć w partnerze przyjaciela na którym w 100% można polegać, niektórzy dojrzewają wcześniej do tej wiedzy tajemnej i tworzą poważne związki na początku swoich lat dwudziestych, niektórzy muszą się najpierw poturbować, poruchać (i kobiety, i mężczyźni) i wtedy objawia im się ta wiedza tajemna i szukają bezpiecznej przystani (i kobiety, i mężczyźni)
- w każdym wpisie szkalującym kobiety/mężczyzn można łatwo zamienić słowo określające płeć na słowo "człowiek" i będzie to miało dokładnie tyle samo sensu, tylko że nie będzie już takie kontrowersyjne i łykane bez zastanowienia
- po co ten tekst? bo jak widzę po ostatnich wpisach, trzeba wam relacje międzyludzkie od podstaw tłumaczyć

#zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 133
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ja to widzę tak: mama da obiad, mama posprząta, zrobi pranie i biedni chłopcy oderwani od matczynego cycka myślą, że tak jest z każdą kobietą. Raz się postarasz i będzie Twoją sprzątaczką, k---ą, pocieszycielka i czasoumilaczem. Sory ale tak to nie działa, o dobrą wartościową kobietę trzeba się starać i to często każdego dnia. Wiadomo że to nie działa w jedną stronę, daje mnóstwo korzyści, ale nie jest tak proste jak myślą
  • Odpowiedz
że przeżycia są takie same, więc za to, że kobiety mają przyziemne zainteresowania można spokojnie podstawić słowo człowiek - bo tak k---a jest, nie każdy facet jest fizykiem kwantowym a nie każda kobieta interesuje się makijażem i serialam. powiedzieć, że mężczyzna chce tylko się r----ć - można powiedzieć człowiek, obecnie jest dużo kobiet, które są w takim etapie życia, że szukają przygód a nie związku, itp itd

@rijana: no widzisz,
  • Odpowiedz
  • 13
@rijana Piszesz nieprawdę. To kobiety celują wyżej ("czekają na księcia"), a faceci zadowalają się niższą ligą ("kto wybrzydza, ten nie rucha"). Na tym polega hipergamia. Już nie pitolcie, że mężczyźni i kobiety mają takie same strategie seksualne, bo to bzdura kompletna.
  • Odpowiedz
@rijana: Oczko w skali ogólnej być może. Ale to faceci wolą ładniejsze kobiety od tych bardziej inteligentnych a kobiety odwrotnie - bardziej inteligentnych od tych urodziwych (przynajmniej w dłuższym rozrachunku)

(istnieją leniwi faceci, którzy totalnie akceptują to, ze ich partnerka ich utrzyma...

Oczywiście że istnieją ale my tu mówimy o jakichś regułach rządzącymi się relacjami damsko- męskimi a nie o szczególnych przypadkach.

powiedzieć, że mężczyzna chce tylko się r----ć - można powiedzieć człowiek,
  • Odpowiedz
Problem który chyba próbujesz zlikwidować ("wojna płci" czy mizoginia na wypoku) nie bierze się z tego że ludzie wymyślają różnice tam gdzie ich nie ma - te różnice istnieją i nie trzeba ich wymyślać.

Problem (prawie dokładnie odwrotnie) bierze się z trudności w zaakceptowaniu tych różnic. Typowy ból d--y jest o to że "one mają łatwiej (np. o partnera na jedną noc)" czy "oni mają lepiej (np. są bardziej sprawni fizycznie)".
  • Odpowiedz
@rijana: Czy naprawdę uważasz że ludzie którzy nie wiedzą że generalizowanie nic nie daje, zrozumieją to co napisałaś?

Przy czym sama też generalizujesz

i przeciętnego mężczyznę, i przeciętną kobietę będą interesować osoby o krateczkę wyżej, powtarzam, interesować

Bo to tutaj też jest generalizacją. Ludzie to jednostki nie statystyka.
  • Odpowiedz
@rijana: mam 43 lata, moja żonę poznałem jak miałem 18 lat. Co my się wtedy kłóciliśmy, o byle co, jak dzikie psy. Większość związków po takim czym co my przeszliśmy kończą się i tyle. My jakoś tam trwaliśmy, były wzloty i upadki ale tak jak sobie przyrzekliśmy, że będziemy się trzymać razem choćby nie wiem co bo na razie jesteśmy młodzi i głupi. I tak jesteśmy do dziś, szczęśliwi jak
  • Odpowiedz
- przeciętny facet ma do zaoferowania tyle co przeciętna kobieta, czyli nic szczególnego, w obu płciach zdarzają się wybitne jednostki o niezwykłej wiedzy, zainteresowaniach, charyzmie

@rijana:
Muszę się zgodzić, bo nie mam dowodów, ale intuicja mi podpowiada że tak nie jest - ponieważ na kobietach nie ma presji by rozwijać się w innych dziedzinach, niż uroda, ponieważ ta ostatnia zupełnie wystarcza by odnieść sukces. Chyba, że mówimy o nieatrakcyjnych dziewczynach, które
  • Odpowiedz
@rijana: trudno się nie zgodzić, trzeba pamiętać, że w obecnych czasach coraz więcej osób nie jest w stanie z różnych przyczyn tworzyć związków na zasadzie partnerstwa, są zamknięci na drugą osobę, miłość. Wiele osób do relacji podchodzi jak do zakupów w hipermarkecie
  • Odpowiedz
o wartosciowa nie trzeba, bo sama sobie poradzi i tworzy zwiazek partnerski na rownych zasadach, wiec staraja sie razem i podtrzymuja zwiazek.

@vikinggg: to nie trzeba i sama sobie poradzi czy starają się razem? zaprzeczyłeś sam sobie w jednym zdaniu.

I nie w--------j mi tu tagu #januszepsychologii bo to jest moja opinia, a nie żadna prawda
  • Odpowiedz
@rijana: Przeciętna kobieta tak często kłamie/zmienia zdanie/ma do zaoferowania tyle, że faceci hajtający się bez intercyzy to totalni naiwniacy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Przez całe życie poznałem 2 przypadki, które w moich oczach zasłużyłyby na całkowite zaufanie.
  • Odpowiedz
jednak wciąż pokutuje podział na męskie i dziewczyńskie zajęcia, dlatego wrażliwi, okazujący emocje mężczyźni często są wyśmiewani

@rijana: to przestancie to robic bez serca wy wy wy
  • Odpowiedz
@terwer358 >Każdy szuka w życiu jakichś kolorów a nie odcieni szarości

To proste zdanie każdy sobie powinien wydrukować i zawiesić w widocznym miejscu. Wychodząc do ludzi i chcąc kogoś lepiej poznać warto pamiętać o tej zasadzie.
  • Odpowiedz
Największe przegrywy z wykopu piszą że są inteligentni (130 IQ), wycwiczeni, wyglądają 7/10 lub lepiej, mają kupę zainteresowań, zarabiają 2x średnia krajowa lub więcej w wieku wczesnych 20-tek itp itd. A jednak znalezienie sobie zwykłej dziewczyny to dla nich iście tytaniczny quest. Kiedy nawet zapijaczone Sebixy z IQ 70 w większości mają jakąś dziewczynę

@Esubane: ja nie mowie ze wygladam tak dobrze, gorzej, ale reszta sie zgadza. nie mam bajery
  • Odpowiedz