Aktywne Wpisy
Defined +653
Czy Koalicja Deweloperska działa w Polsce nieprzerwanie od co najmniej 24 lat? Myślę, że wielu z was ma gdzieś w głowie frazę "w polsce brakuje 2 miliony mieszkań". Otóż okazuje się, że ta fraza jest wtłaczana Polakom do głowy od co najmniej 24 lat. Jaki jest jej cel? Clickbait? Propaganda mająca wmówić Polakom, że mieszkanie jest towarem deficytowym i musi dużo kosztować?
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
chud +218
Ja mam krótkie pytanie w sprawie koni nad Morskim Okiem. Dlaczego wszyscy się tak cyrtolą z tymi fiakrami? Dlaczego władze nie zakażą po prostu ich używania i koniec?
Starosta podobno wycofał tego elektrycznego busa. Nie wiedziałem też, że trwająca kilkaset lat „tradycja” używania tych koni trwa od 1989 roku… wcześniej jeździł autobus diesel.
#afera #konie #zakopane #morskieoko #weterynaria #pieniadze
Starosta podobno wycofał tego elektrycznego busa. Nie wiedziałem też, że trwająca kilkaset lat „tradycja” używania tych koni trwa od 1989 roku… wcześniej jeździł autobus diesel.
#afera #konie #zakopane #morskieoko #weterynaria #pieniadze
Dokończ zdanie zaczynające się od:
Jestem tak stary, że pamiętam jak...
Celem zabawy jest też uświadomienie gimbom jak bardzo zmienił się świat, gdy sięgniemy do naszych wspomnień z dzieciństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja zaczynam od kilku własnych:
1. Jestem tak stary, że pamiętam jak zmieniało sie w Polsce pasmo fal UKF (FM) i w kościołach informowano, gdzie można swoje radioodbiorniki przestroić tak, by nadal mogły odbierać Radio Maryja :)
wyjasnienie
2. Jestem tak stary, że pamiętam jak numery telefonów były 5-cyfrowe
wyjasnienie
3. Jestem tak stary, że pamiętam jak w autobusach były tylko kasowniki typu "dziurkacz" (pic related)
Zapraszam do zabawy, edukacji i nostalgicznych wspomnień! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Jestem tak stary, że pamiętam ja do referatów człowiek się przygotowywał spędzając długie godziny przepisując fragmenty mądrych książek w czytelni, bo nie wszystko było dostępne w bibliotece, a xero nie było wszędzie i drogie.
1) jestem tak stary, że pamiętam gdzie trzeba było iść po kartki na mięso.
2) jestem tak stary, że pamiętam jak przed trzynastą ustawiały się kolejki pod monopolowym.
3) jestem tak stary, że moje pierwsze klocki Lego kupowane były w Baltonie.