Celem zabawy jest też uświadomienie gimbom jak bardzo zmienił się świat, gdy sięgniemy do naszych wspomnień z dzieciństwa ( ͡°͜ʖ͡°) Ja zaczynam od kilku własnych:
1. Jestem tak stary, że pamiętam jak zmieniało sie w Polsce pasmo fal UKF (FM) i w kościołach informowano, gdzie można swoje radioodbiorniki przestroić tak, by nadal mogły odbierać Radio Maryja :) wyjasnienie 2. Jestem tak stary, że pamiętam jak numery telefonów były 5-cyfrowe wyjasnienie 3. Jestem tak stary, że pamiętam jak w autobusach były tylko kasowniki typu "dziurkacz" (pic related)
Zapraszam do zabawy, edukacji i nostalgicznych wspomnień! ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
Jestem.tsk stary ze pamietam.godnosc Magicala. A tak serio to pamietam w------l za nadpisanie "filmów dla doroslych" gumisiami. Pamietam swoje pierwsze pirackie podboje nagrywajac golcow na kasete z radia oczywiscie kasete blokowalem kawalkami papieru jakas blokadu zapisu czy cos xd Pamietam tez domy spalone on januszowej instalacji pradowej z poczatku 90 bylo sporo takich haupek i wtedy bylo jeszcze 220v cheba. Panietam granie pilka do czasu az blaza nie wyszla a nie do momentu " jest juz brzydka " Dodatkowo dawne gry skakanka , kwadrat, podchody.
@ncpnc: jestem tak stary że pamiętam jak chodziłem z ojcem do Pewexu po czekoladę. Jestem tak stary, że pamiętam 4 czerwca jak szliśmy cała rodziną na wybory. Jestem tak stary, że d--y na klatce mówią mi Dzień dobry
@ncpnc: Jestem tak stary że używałem dyskietek do zapisu danych, na komunie dostawało się rower i zegarek casio a gry brało się z Clicka i Cyber Mychy bo nie było CD-Action albo było za drogie xd
Dokończ zdanie zaczynające się od:
Jestem tak stary, że pamiętam jak...
Celem zabawy jest też uświadomienie gimbom jak bardzo zmienił się świat, gdy sięgniemy do naszych wspomnień z dzieciństwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja zaczynam od kilku własnych:
1. Jestem tak stary, że pamiętam jak zmieniało sie w Polsce pasmo fal UKF (FM) i w kościołach informowano, gdzie można swoje radioodbiorniki przestroić tak, by nadal mogły odbierać Radio Maryja :)
wyjasnienie
2. Jestem tak stary, że pamiętam jak numery telefonów były 5-cyfrowe
wyjasnienie
3. Jestem tak stary, że pamiętam jak w autobusach były tylko kasowniki typu "dziurkacz" (pic related)
Zapraszam do zabawy, edukacji i nostalgicznych wspomnień! ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@Frank_Parker: to już była nowość, WIN95. Uczyłem się na DOS-ie, a później doszła nakładka NortonCommander i edytor tekstu TAG ( ͡º ͜ʖ͡º)
- wypożyczalnie kaset VHS i gier na pegazus-a
- walkmana z i bez autoreverse
A tak serio to pamietam w------l za nadpisanie "filmów dla doroslych" gumisiami.
Pamietam swoje pierwsze pirackie podboje nagrywajac golcow na kasete z radia oczywiscie kasete blokowalem kawalkami papieru jakas blokadu zapisu czy cos xd
Pamietam tez domy spalone on januszowej instalacji pradowej z poczatku 90 bylo sporo takich haupek i wtedy bylo jeszcze 220v cheba.
Panietam granie pilka do czasu az blaza nie wyszla a nie do momentu " jest juz brzydka "
Dodatkowo dawne gry skakanka , kwadrat, podchody.
Made my day!