Wpis z mikrobloga

@Andczej: hej a wiesz jak to jest u nas w prawie z jeżdżeniem hulajnogą elektryczną po pasach? wiem że jest się traktowanym jak pieszy ale jakoś jak widzę policję to zawsze schodzę przed pasami z hulajnogi i grzecznie prowadzę. Czy gdybym przejechał 25km/h po pasach przed policją to mogą mi coś zrobić? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ian: nie jestem pewny, chce to ogarnąć za jakiś czas, wiem że zwykłą hulajnoga można, ale nie jestem pewny czy prawo ogarnia elektryczne

parę dni temu przejechałem przez około 5 przejść obok policji (czekali na przejazd TdP) i nikt nic, tylko patrzyli sobie na mnie, wiem też że po krakowie jeździ jedna dziewczyna która miała już rozmowę z policją i nic nie mieli do tego, byle uważać i jeździć ostrożnie
@Ian: wymienione, godzina walki i założone, praktycznie nie czuję różnicy przy jeździe (zrobiłem na niej ponad 17km wczoraj)

jeśli chodzi o prawo to z tego co widzę to można po chodnikach i przejściach bo ona jest traktowana jak zwykła hulajnoga

wymienione, godzina walki i założone, praktycznie nie czuję różnicy przy jeździe

@Andczej: wymieniłeś 2 opony? czy da radę jeździć z jedną opona bezdętkową i drugą, oryginalną, dętkową?
@Ian
przód pęknięta dętka po 80km, opona cała, założona bezdętkowa i do teraz jest cała

tył cały a na liczniku mam około 250km i ciągle oryginał założony

Czyli przód bezdętkowa, tył oryginał z dętka, jest ok