Aktywne Wpisy
WielkiNos +99
Oho, zaczyna się. Już lewackich komuchów dupy pieką i przebierają nogami żeby zlikwidować ogródki działkowe i zrobić kolejne wychodki dla psów do srania, gdzie nawet 1 wiewiórka nie zamieszka, bo kundle bez smyczy będą je przeganiać.
#wyborcza #rod #ogrodnictwo #bekazlewactwa #patodeweloperka
#wyborcza #rod #ogrodnictwo #bekazlewactwa #patodeweloperka
AmberLord +206
Idę za wasze grzechy do Santiago de Compostela. Nie ma za co #camino #podroze #hiszpania #gownowpis #caminoamber
Tl;dr
A teraz dłuższa wersja.
Jestem ze swoją dziewczyną od ponad 3 lat, od 8 miesięcy razem mieszkamy. Wczoraj wieczorem, jak już razem leżeliśmy w łóżku powiedziała że chce coś powiedzieć, ale się wstydzi, no to ją trochę przycisnąłem, aż wypaliła:
No to ja wielkie zdziwienie, pytam o co jej chodzi, ale jednocześnie mówię że też na dłuższą metę nie chcę kończyć na takim związku, ale nie chcę żeby oświadczyny wymuszała na mnie szantażem. No to się obraziła, że to przecież nie był żaden szantaż, a tylko informacja dla mnie. A jak już powiedziałem o tym szantażu, to stwierdziła że mam miesiąc, bo już zapłaciliśmy wspólnie za mieszkanie za ten czas.
Coraz częściej coś jej odwala. Kocham ją i niedługo i tak chciałem się oświadczyć, ale teraz się nad tym zastanawiam. Nie chciałem tego robić teraz, bo z pewnych względów mam bardzo trudną sytuację rodzinną (jedna z bliskich mi osób jest w szpitalu i może w każdej chwili umrzeć) i nie chciałbym oświadczać się teraz, bo zwyczajnie bym się z tego nie cieszył. Plus wydałem niedawno dużą ilość pieniędzy i nawet na ten głupi pierścionek musiałbym wziąć kredyt.
Co myślicie o tej sytuacji?
#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
@taktoto: to są dwa odrębne tematy... dziecko nie sprawia, że trzeba brać ślub i odwrotnie :)
@Shyvana: no w oświadczynach zwykle o to chodzi, aby druga osoba nie wiedziała... to raz
a dwa... wymuszanie oświadczyn pod szantażem... gorsze od tego jest chyba tylko wymuszanie odpowiedzialności na złapanie faceta "na dziecko"
To są ważne życiowe decyzje i uważam, ze powinno się je podejmować wspólnie, rozmową.
Poza tym czym innym jest informacja "Tak, chcę brać ślub i tworzyć z Tobą rodzinę kiedyś tam" a informacja "Tak, chcę się oświadczyć 30 sierpnia wieczorem".
@taktoto: nikt jej prawa nie odbiera... mówimy o szantażu... do tego też ma prawo? to gwałt też jest spoko? facet ma prawo mieć potrzeby przecież
@Arachnofob: Jak mężczyzna nie chce się w ogóle oświadczyć, to znak, że nie chce zakładać rodziny w rozumieniu mąż+żona+dziecko, więc ten losowy stulej który w końcu zaproponował zamążpójście jest tych okolicznościach najlepszym człowiekiem z którym tą rodzinę można założyć.
Zaakceptował: kwasnydeszcz
chcesz mi powiedzieć, że wolałabyś, aby facet oświadczył ci się w wyniku rozsądnej dyskusji "jestes dla mnie najlepszą opcją więc wyjdź za mnie" zamiast tego, aby zabrał Cię do Paryża i oświadczył się pod Wieżą Eiffla?
ona dała
czyli związek mężczyzna + kobieta + dziecko bez papierka już nie może istnieć bo za mało przywilejów ma kobieta? bo co innego zmienia ten papier w ręku? tylko przywileje dla kobiety
buahahahahahaha a później
Akurat o tym było wyjaśniane wyżej i jedyne co op może zrobić to z nią porozmawiać i dowiedzieć się jaka była przyczyna jej zachowania. Nie wszystko jest czarno-białe.
@taktoto: tu się zgodzę... kobiety uznają małżeństwo za fundament a później zdziwienie, że to nie wystarczy
ale lepiej być rozwódką niż samotną matką... bo co ludzie powiedzą
Ty śmiejesz się z ludzi dla których to coś więcej, oni z Ciebie, że marginalizujesz jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu człowieka.
@Shyvana: to ja jednak wierzę w romantyczną miłość a ślub z rozsądku to dla mnie relikt 18 wieku
Także żyj dalej w swoim czarno-białym świecie, pozdrowionka
@AnonimoweMirkoWyznania: też tak miałem i rzeczywiście zostawiła.
Z perspektywy wiem, że trzeba było się ożenić z tego prostego powodu, że tak dobrej laskie od tego czasu już nawet nie tyle nie miałem ale nawet nie spotkałem.
Oczywiście każdy przypadek może być inny.
@Shyvana: mówi to osoba która woli być najlepszą rozsądną możliwą opcją dla swojego niebieskiego a nie kobietą którą kocha i dlatego chce z nią stworzyć związek (✌ ゚ ∀ ゚)☞
to ile morgów ziemi będziesz miała w posagu?
Ostatnio zauważylam, że to wcale nie #bolecnaboku ani #pierognaboku są
Nie chodzi tylko o papier w ręku czy przywileje kobiety w tym momencie. Dochodzi osoba trzecia, jaką jest dziecko, które zasługuje na to, żeby być wychowywane w pełnej rodzinie. I to najbardziej na nim odbiłby się brak ślubu
raka dostałem od samego poziomu retoryki...
"stanięcie na wysokości zadania" to wpakowanie się w dzieciaki na 20... 25 lat
jeżeli tak trudno znaleźć kobietę dla której liczy się to Z KIM się wiążą a nie to, że da im dziecko lub pierścionek to faktycznie... smutne
@