Aktywne Wpisy
Ytarka +28
Lubię, gdy dobre rzeczy równie dobrze wyglądają, a Marshall wie, jak to się robi.
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda
JBL wysiada. I jest brzydki. Nawet z tym nie handlujcie.
#chwalesie #takaprawda
Jakie piwerko najlepsze?
- Zatecky 11.4% (18)
- Carlsberg 2.5% (4)
- Perła 15.8% (25)
- Specjal 3.8% (6)
- Tylko kraftowe ( ͡° ͜ʖ ͡°) 21.5% (34)
- Redd's, Somersby, Garage 6.3% (10)
- Lech 8.9% (14)
- Tyskie 7.0% (11)
- Żywiec 8.9% (14)
- Inne - napisz w komentarzu 13.9% (22)
Tl;dr
A teraz dłuższa wersja.
Jestem ze swoją dziewczyną od ponad 3 lat, od 8 miesięcy razem mieszkamy. Wczoraj wieczorem, jak już razem leżeliśmy w łóżku powiedziała że chce coś powiedzieć, ale się wstydzi, no to ją trochę przycisnąłem, aż wypaliła:
No to ja wielkie zdziwienie, pytam o co jej chodzi, ale jednocześnie mówię że też na dłuższą metę nie chcę kończyć na takim związku, ale nie chcę żeby oświadczyny wymuszała na mnie szantażem. No to się obraziła, że to przecież nie był żaden szantaż, a tylko informacja dla mnie. A jak już powiedziałem o tym szantażu, to stwierdziła że mam miesiąc, bo już zapłaciliśmy wspólnie za mieszkanie za ten czas.
Coraz częściej coś jej odwala. Kocham ją i niedługo i tak chciałem się oświadczyć, ale teraz się nad tym zastanawiam. Nie chciałem tego robić teraz, bo z pewnych względów mam bardzo trudną sytuację rodzinną (jedna z bliskich mi osób jest w szpitalu i może w każdej chwili umrzeć) i nie chciałbym oświadczać się teraz, bo zwyczajnie bym się z tego nie cieszył. Plus wydałem niedawno dużą ilość pieniędzy i nawet na ten głupi pierścionek musiałbym wziąć kredyt.
Co myślicie o tej sytuacji?
#zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
@AnonimoweMirkoWyznania: może tu jest problem, ciężko myśleć o wspólnym życiu jak nie masz odłożone kilkaset złotych. Chyba że te 3 lata co jesteście razem to było 13-16 lat :D
@zielonestopylucyfera: no właśnie próbowałem. Dobrze wie że jestem teraz mocno rozbity psychicznie, ale i tak wyskoczyła z tym tematem, a ja teraz ogarnąłem że swoją durną odpowiedzią jeszcze to zaogniłem
@mlodyteam: właśnie nie wiem co zrobić, raz myślę o jednym, a za chwilę o
Moze czekala juz dłuższy czas, jak nie macie po 20 lat to 3 lata zwiazku w tym prawie rok mieszkania
W sumie nie wiadomo co tam sobie uroila, może przekroczyli jakas magiczna granice na te zareczyny jaka sobie w glowie ulozyla
@AnonimoweMirkoWyznania
@lady_katarina:
@Shyvana:
Moment wybrała idealny. Dlaczego?
Bo jeżeli bliska ci osoba odejdzie w najbliższym czasie to:
* żałoba - czyli brak zaręczyn w nadchodzących kilku miesiącach
* koszty - może będą potrzebne pieniądze na uroczystości pogrzebowe, czyli pierścionek spada z listy priorytetów
* -1 dla
@Episkey: czyli nie liczy się znalezienie najlepszego człowieka z którym można stworzyć rodzinę tylko liczy się to, aby losowy stulej w końcu zaproponował zamążpójście? To się nie dziwię, że brak chętnych...
Każdy ma jakieś wymagania, dla jednych będzie to ślub, dla innych wymaganiem będzie brak ślubu i niech sobie żyją jak chcą.
Dla wielu kobiet nie ma czegoś takiego jak
czyli jak już spotkają dobrego człowieka z którym się dogadują to wolą zakończyć związek bo jedno z marzeń nie zostanie spełnione?
Czyli nie liczy się człowiek tylko papier w garści... a dojrzałość do umiejętność chodzenia na ustępstwa.
@MamaIKillTheMan: następny będzie stulej... jeżeli ona jest 8/10 to znajdzie sobie beta bankomat 6/10 który będzie wdzięczny, że znalazł jakąkolwiek dla niego o dwa oczka wyżej i oświadczy się (po odpowiednim praniu mózgu) nawet po kilku miesiącach a później szybciutko dom, dzieci i
Każdy człowiek ma święte prawo nie chcieć życia w niesformalizowanym związku, tak samo jak inny ma święte prawo takiego życia właśnie chcieć.
Zresztą tyczy się to czegokolwiek. Jeden będzie jeździł tylko passatem b5 i nie wymieni na żadne inne auto, a drugi