Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 155
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

temat protestu odpowiedni, ale mowienie o nim apolityczny, to jest po prostu kłamstwo.

@ldldld: No ja rozumiem, że wszystko w zasadzie jest polityką, ale co w takim razie można nazwać apolitycznym?
Sporo ludzi pewnie powie, że jest przeciw, bo jest przeciw wszystkiemu co PiSowskie. Ale z założenia te protesty mają być apolityczne - bez emblematów czy flag partii politycznych.
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: Ja jestem za protestami, jak każdy zdrowo myślący człowiek, widząc co się aktualnie dzieje, ale dopóki przewodniczyć tym będzie poprzednia "kasta" to szkoda w ogóle się podnosić.
  • Odpowiedz
Ja jestem za protestami, jak każdy zdrowo myślący człowiek, widząc co się aktualnie dzieje, ale dopóki przewodniczyć tym będzie poprzednia "kasta" to szkoda w ogóle się podnosić.

@ldldld: O jakiej kaście mówisz?
  • Odpowiedz
dopóki przewodniczyć tym będzie poprzednia "kasta"

@ldldld: Jaka 'kasta'? Inteligencja? No tak się śmiesznie składa, że to głównie (acz nie wyłącznie) ona upomina się o państwo prawa.
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: Z tego co wiem to dopiero projekt ustawy ale każda okazja dobra żeby przywalić.Mnie mimo wszystko dalej śmieszą na wiecach hasła obrony demokracji a tuż obok na trybunach politycy PO. O ludu czemu masz taką krótką pamięć.
  • Odpowiedz
LOL. To mi styka za poziom organizatorów ;)

@krootki: Masz rację. Nie powinno się to zdarzyć, natomiast mówiąc szczerze, ja pisząc też pod taką presją czasu popełniam większe błędy niż autor tej grafiki ;)
  • Odpowiedz
Przywódcy PełO i nofoczesnej na nich się pewnie pojawią, a soros sypnie groszem.

@Eetam: PO i Nowoczesnej, a także zapewne Razem, Zielonych, SLD, Obywateli RP, KODu, Dziewuch, Akcji Demokracji, sędziów, i kto tam jeszcze...
Jeśli masz jakieś info dot. sponsoringu Sorosa to możesz to ujawnić, albo przesłać mi w wiadomości prywatnej, ciekawość mnie zżera.
  • Odpowiedz
Z tego co wiem to dopiero projekt ustawy ale każda okazja dobra żeby przywalić.Mnie mimo wszystko dalej śmieszą na wiecach hasła obrony demokracji a tuż obok na trybunach politycy PO. O ludu czemu masz taką krótką pamięć.

@panzerfucker: W sprawie TK bym się zgodził, dlatego byłem sceptyczny co do ówczesnego KODu. Teraz nie ma (w tej konkretnej sprawie), z tego co wiem, takiej sprzeczności.
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: Z tego co posłuchałem rano w radio jakichś tam mądrali ekspertów to w sumie niewiele się zmieni. Dzisiejsi sędziowe są w większości pro PO, a inny będą pro PIS. Stan faktyczny się nie zmieni tak więc nie mam zamiaru uczestniczyć w tym teatrzyku.
  • Odpowiedz